jót mulattak Kulcson

2018.07.11. 11:30

Nyugdíjasnak lenni vidám dolog, ha van egy kiváló közösség

A községben működő Vidám Emberek Közössége és a helyi önkormányzat megrendezte az I. Duna menti Idősek Találkozóját.

Pekarek János

Ez valóban vidám dolog volt! Kezdve azon, hogy a „díszlet” a valóban káprázatos kulcsi Duna-part volt, a hajóállomáson. Még külön parkolóhelyről is gondoskodtak! No, és olyan lila hagymás zsíros kenyeret, mint amivel a vendégeket fogadták, én gyerekkorom óta nem ettem, hogy a süteményekről, a kávéról ne is beszéljek. Sajnos, az ebédre felszolgált kulcsi gulyást, amit a Jövő Kulcsa Egyesület fiataljai készítettek néhány tapasztalt asszony közreműködésével, már nem volt időnk megvárni, de így is, az első néhány műsorszám meghallgatásával is bizton állíthatjuk, hogy az ötlet és a rendezés telitalálat volt! Van tehát alapja annak, amit a találkozót megnyitó Jobb Gyula polgármester mondott: ez a találkozó hagyományteremtő szándékkal jött létre.

Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Tizenkilenc településről jöttek résztvevők – és nem csak a Duna mellől: Radnó Józsefné, a Vidám Emberek Közössége vezetőhelyettese elsorolta, hogy Ajkától Füzesgyarmatig, Harkánytól Tamásiig jöttek nyugdíjas-egyesületek, hogy bemutathassák műsorukat. Kaiserné Gödöny Erzsébet, a közösség vezetője pedig azt is elárulta, hogy elsősorban olyan helyekről érkeztek vendégek, ahol már a kulcsiak is jártak, és értékes barátságokat kötöttek.

A nagyvenyimi nyugdíjasok fergeteges apáca-show-ja nagy sikert aratott

Aki pedig azt hiszi, hogy egy ilyen nyugdíjas-találkozót a múlton való merengés tölt ki, az súlyosan téved! Már az első műsorszámot, a nagyvenyimi Aranydaru Nyugdíjas Egyesület apáca-show-ját is visszatapsolták! Nem csoda: olyan bővérű, mégis ízléses humorral „énekeltek” és táncoltak playbackre egy filmdalt, ami minden korosztálynak becsületére vált volna.

Gyerekkori ízekkel fogadták a vendégeket, főztek kulcsi gulyást is

Délután vetélkedők és társasjátékok következtek, nem is beszélve a közös éneklésről és táncról. Biz´ Isten, megirigyeltem a nyugdíjasokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában