Idősek találkoznak

2018.07.03. 10:00

Mintegy kétszázötven vendéget várnak a jövő keddi rendezvényre Kulcson

A kulcsi Vidám Emberek Közössége és Kulcs Község Önkormányzata július 10-én, a kulcsi hajóállomáson megrendezi az I. Dunamenti Idősek találkozóját.

Körmendi Erzsébet

Rácalmáson az idősek világnapja alkalmából gyűltek össze szépkorúak, ezúttal Kulcsra várják az időseket Fotó: archív/Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az első alkalommal megrendezendő idős találkozót Jobb Gyula, Kulcs polgármestere nyitja meg jövő héten kedden, fél 10-kor a hajóállomáson. A megnyitó után nyugdíjascsoportok bemutatója tölti ki a dél­előttöt egészen a közös ebédig, ami a tervek szerint híres kulcsi gulyás lesz. A találkozó délutánját játékos vetélkedők színesítik majd.

A rendezvényen 18-20 környékbeli település nyugdíjascsoportjai vesznek részt, a Vidám Emberek Közössége nagyjából 250 résztvevőre számítanak. Radnó Józsefné, az egyesület vezetője szerint ezen a napon megismerhetik a környező települések közösségeit, barátságok, kapcsolatok alakulhatnak ki.

Rácalmáson az idősek világnapja alkalmából gyűltek össze szépkorúak,
ezúttal Kulcsra várják az időseket Fotó: archív/Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– Továbbá a találkozó remek alkalom lesz arra is, hogy egymástól ötleteket merítsünk és tapasztalatokat cseréljünk. Ezen rendezvényen lehetőség nyílik majd a nyugdíjas-egyesületeknek, kluboknak egyéni és csoportos produkciójuk előadására. Korosztályunk baráti kapcsolatait elmélyíti, nyugdíjas életünket színesíti, gazdagítja. A jelenlévők megmutathatják egymásnak, hogy bizonyos kor után is nagyszerű a közös éneklés, táncolás öröme – tájékoztatott Radnó Józsefné, aki hozzátette: – A találkozóval szeretnénk hagyományt teremteni és lehetőség szerint minden év nyarán megismételni. A hangulatos, kulturális, zenés-táncos, játékos rendezvényt évről évre szeretnénk népszerűvé tenni a helyi és környékbeli települések körében, ezzel is alátámasztva a nyugdíjasok közösségteremtő lehetőségeinek fontosságát.

A kulcsi Vidám Emberek Közössége szeretné bemutatni a látogatóknak a település festői szépségű Duna-partját, kihasználni ezt a kis ékszerdobozt, amit a kulcsi hajóállomás nyújt nekik, és közösségi rendezvény keretében kikapcsolódni a csodálatos Duna-parti környezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában