megpecsételődött további sorsuk

2018.07.06. 08:00

Bajban voltak a helyi gyártóüzemek – Huszonöt éve írtuk

A Finompapír Kft., a Junior Cipőgyár, a vasmű gondjaival foglalkozott az újság.

Pekarek János

Augusztus elején 100–110 dolgozó kapja meg a felmondását a dunaújvárosi Finompapír Kft.-nél, miután a tulajdonos Dunapack Rt. tevékenységét felügyelő bizottság június 24-i ülésén a cellulózgyár augusztus végi leállítása, bezárása mellett döntött – írta huszonöt évvel ezelőtt, 1993. július 6-án címoldalán, vezető hírben elődünk, A Hírlap. – Nem először, és talán nem is utoljára jelentettek be létszámleépítést a papírgyárban. Az eredeti elképzelés a fehér vonal teljes leállítása volt, ettől csak a kimagaslóan jó júniusi eredmények tántorították el a tulajdonosokat. Ám védővámok hiányában reménytelen felvenni a versenyt az olcsó és államilag támogatott finn papírokkal.

Felszámolják a Junior Cipőgyárat. A tegnapi csődegyeztető tárgyalás ugyanis nem vezetett eredményre, mert a Dunaújvárosi Textil Szolgáltató Kft. már előre, írásban közölte, hogy nem kíván egyezkedni, s az 1 millió 80 ezer forint tartozást „tőkésítve” bevinni egy új kft. alakításába. Az összesen 106 millió forinttal eladósodott Junior Cipőgyár vezetői tehát ezek után hiába ültek le a megjelent 17 hitelezővel tárgyalni, a Patik, Varga és társai végezte csődegyezség megpecsételte a gyár további sorsát.

A Dunaferr Rt. igazgatósága pénteki ülésén döntött a meleghengerműi csévélő rekonstrukciójáról, áttekintette a szervezeti és működési szabályzatot, valamint foglalkozott a gyár humánpolitikájával. Vizsgálták a hatékonyságot és a szociális juttatások körét is.

Megkezdte működését tegnap a Fejér Megyei Egészségbiztosítási Igazgatóság dunaújvárosi fiókja. A vezetővel együtt nyolc személyt foglalkoztató Derkovits utcai iroda lényegesen leegyszerűsíti a biztosítási ügyek intézését a dunaújvárosi és környékbeli polgárok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában