Jótékony forintok a város kenyeréből

2018.07.20. 09:00

A Hit Gyülekezete a rászorulók megsegítésre fordítja az adományt

Lezárult a Dunaújváros kenyere jótékonysági akció kilencedik szakasza. Az utóbbi negyedévben a városlakók a Hit Gyülekezete helyi szervezetének karitatív munkáját segíthették.

Szabó Szabolcs

A Hit Gyülekezetének képviselői tegnap vehették át az akció során összegyűlt felajánlást Fotó: HK / DH

Lezárult egy újabb negyedév, a Széchenyi Pékség és a város önkormányzata által életre hívott Dunaújváros kenyere jótékonysági akció kedvezményezettje ezúttal a Hit Gyülekezetének helyi szervezete volt. A sorrendben már kilencedik alkalommal jelentkező akció során (a különleges burgonyakenyér mindenkori eladási árából 50 forintot, minden negyedévben egy előre kiválasztott szervezet/intézmény vagy egyesület kap) három hónap alatt több mint 417 ezer forint jött össze.

A Hit Gyülekezetének képviselői tegnap vehették át az akció során összegyűlt felajánlást Fotó: HK / DH

A csütörtöki sajtótájékoztatón Cserna Gábor polgármester méltatta az országos szinten is egyedülálló programot, majd kiemelte, hogy korábbi támogatottakhoz hasonlóan az önkormányzat félmillió forintra egészít ki az adományt. A Hit Gyülekezete részéről Tihanyi Tamás presbiter elmondta, a felajánlást a gyülekezet nem hitéleti tevékenységre, hanem a helyi rászorulók többszintű támogatására, rendszeresen jelentkező ételosztásra fordítja majd. A Dunaújváros kenyere program 10., egyben jubileumi támogatottja a Szent Pantaleon Kórház sürgősségi betegellátó osztálya lesz. Az osztály képviseletében dr. Máté Ágnes osztályvezető főorvosa köszönte meg a jövőbeni felajánlásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában