akár egész nyáron maradhat a gyermek

2018.06.21. 17:30

A Móricz iskola ad otthont a népszerű nyári tábornak

Megkezdődtek a vakációs gyerektáborok a Móriczban.

Pekarek János

Kitört a vakáció

Megkezdődtek a nyári táborok – csak győzzük számontartani ezeket! Ilyenkor, az iskolaév utáni hetekben ugyanis nem csak a dunaújvárosi önkormányzat által szervezett Tarkabarka napközis tábor várja a gyerekeket, hanem minden iskola ebben az időszakban rendezi meg a maga nyári táborait is.

Úgyhogy a Tarkabarka napközis tábor helyszínén, a Móricz Zsigmond Általános Iskolában kedden délelőtt majdhogynem több gyereket találtunk, mint tanítási időben.

A pingpongasztalt labdázásra is használják a lányok

Schmidt-Szabó Gabriella, a Dózsa-iskola pedagógusa, aki pályázattal nyerte el a nyári tábor vezetését, örömmel idézi nekünk is a Tarkabarka tábor jelmondatát: Várnak rád a kalandok!

– Június 18-tól augusztus 10-ig tart a nyári napközis tábor – mondja. – Ez idő alatt minden héten más és más téma köré szerveződik a tábor.

Két hetes turnusok

Az első héten „pacsmagoljunk!” felkiáltással festünk, például pólótrikókat, szó szerint kézzel-lábbal. Táborlogót is tervez mindenki magának, és a sok változatból megpróbáljuk összerakni a véglegeset. A 2. hét a mesetár: amikor mesékhez kapcsolódó játékokat játszunk, és ellátogatunk a városi könyvtárba is. A 3. hétre várjuk az utazó planetáriumot, mert a hét címe: Utazz velünk a Föld körül! De elmegyünk a színházba is, kulisszajárásra. A 4. hét a Mozogjunk együtt! címet viseli: ekkor egy sportáruház állít fel nálunk pingpongasztalt, focikapukat, kosárlabdapalánkot, rollerpályát, trambulint, tollaslabdahálót.

A legjobb a táborban: barátságok szövődnek és folytatódnak Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Ezen a héten lesz két olyan nap, amikor a gyerekek sportolókkal találkozhatnak személyesen, hátha kedvük támad például birkózni vagy vízilabdázni. Az 5. hét címe: Közlekedj okosan! KRESZ-táblákat tanulunk, társasjátékokban és kártyákkal ismerkedünk a közlekedési szabályokkal. 6. hét: A hősök köztünk élnek! Rendőrök, tűzoltók, mentők jönnek hozzánk, illetve megyünk mi hozzájuk, csoportonként, sebkötözést, újraélesztést tanulnak a gyerekek, beöltözhetnek tűzoltónak. A 7. héten rejtélyes rejtvényekkel ismerkedünk, például titkosírással, térképekkel. Végül a 8. hét a Forró nyomon címet kapta: ekkor nyomozós, logikai játékoké a főszerep.

Sporthét is lesz később a napközis táborban, de addig is…

A többnyire 1–6. osztályos gyerekek persze sűrűn járnak az élményfürdőbe is, hiszen nyár van, valamint fagyizni, ugyanezen okból, és játszótérre: leginkább a máltaiakéra.

Kéthetes turnusok vannak, de akár egész nyáron is maradhat a táborban a gyerek, egy hét nincs ötezer forint, és napi háromszori étkezés van, a Hunquest főz, mint iskolaidőben. Van egy altábor is a Móra-iskolában, ahol sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkoznak. Hajrá, nyár!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában