Bakancslista, amire érdemes időt szánni

2018.05.13. 10:00

3+1 ötlet, amit próbáljunk ki az utolsó tavaszi hónapban

A május számomra az év egyik legkedvesebb hónapja, nemcsak a személyes emlékek és élmények miatt, hanem azért is, mert a jó idővel az ember azt érzi, hogy a május illatai, ízei mind az örök nyarat hirdetik. Íme néhány ötlet és/vagy teendő és/vagy élmény májusra, amelyeket ha mód van rá, élvezzünk ki, vagy pótoljuk be, ha elmaradtunk volna vele.

Benedeczki-Varga Krisztina

Itt az ideje, hogy néhány ötletes dekorációval feldobjuk például a kert hangulatát Fotó: Shutterstock

A hobbikertészek paradicsoma: A naptár szerint a tavasz utolsó hónapja a kertészek számára igazi Kánaán, hiszen ekkor indul be igazán a gyümölcs- és zöldségszezon kezdete, ami a hónapokon át tartó kemény munka megkoronázásaként ízletes és zamatos finomságok formájában kerül a kosarakba. A hónap igazi kincse az eper, ami remek C-vitamin- és folsavforrás, de számos más jótékony összetevője és hatása van, annak ellenére, hogy elsősorban édes íze miatt szeretjük oly sokan.

A május a lehetőségek tárháza, amit mi töltünk meg tartalommal

Készítsünk nyári kiegészítőket a kertbe: A jó idő ösztönösen a kerti programokra és a természetbe csábít minket. Ha szeretjük a kreatív és kézműves dolgokat, itt az ideje, hogy néhány kerti dekorációval feldobjuk a terasz vagy a kerthelyiség hangulatát. Ehhez nem kell rögtön drága újdonságokat beszerezni, hiszen apró ötletek is sokat dobhatnak az összhatáson. Ilyen például, ha különböző formájú kavicsokat festünk meg kedves üzenetekkel, vagy dísznövényeink, kerti zöldségeink nevével. A klasszikus cserepes virágok újragondolása a kaspóból, dézsából „kiömlő” virágáradat, amelyhez mindössze elfektetjük a virágtartót, és úgy ültetjük el a virágpalántáinkat, mintha éppen most zúdulnának a kertünkre.

Itt az ideje, hogy néhány ötletes dekorációval feldobjuk például a kert hangulatát
Fotó: Shutterstock

Nem kell messzire utazni, hogy különleges helyen legyél: Bár közhelyesnek tűnhet, de az igazi élmények titka, nem a hol-ban, hanem a kivel-ben keresendő. Tegyük különlegessé a mindennapjainkat azzal, hogy észrevesszük azokat a szépségeket, amik az orrunk előtt vannak. Szedjünk mezei virágokat gyerkőcünkkel és préseljük le azokat, hiszen nemcsak remek emlék lesz, hanem saját készítésű keretbe elhelyezve a legkedvesebb tárgya az otthonnak. Sétáljunk kedvesünkkel vagy barátainkkal egyet a közeli mezőre, heverjünk el a fűben és a felhőket fürkészve hagyjuk, hogy a gondolataink egy más helyre sodorjanak.

Tavaszi nagytakarítás nyár elején: A tavaszi megújulás mellé szinte ösztönösen társítjuk a nagytakarítást is, jelentsen az testi, lelki vagy éppen szó szerint az otthon falainak felfrissítését. Ha úgy érezzük, hogy feltornyosulnak a teendők, készítsünk egy ütemtervet, amelybe akár helyiségre lebontva gondoljuk át, mikor mit rendezünk össze. Kezdésként jöhet a portörlés, a régi már nem használt holmik, ruhák szelektálása, majd lehetőség szerint a bútorok átmozgatásával a porszívózás, hogy mindezt a frissen mosott függönyök illatával és a csillogó ablaküveggel koronázzuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában