Egy Duna-parti csónakházért

2018.05.17. 17:30

Szávolovics Gabriella szívéből-lelkéből akart segíteni a sportklubnak

Félmillió forintot adott át az Egy Duna-parti csónakházért elnevezésű jótékonysági gálaműsor fő szervezője, Szávolovics Gabriella a Beszédes József Vízitúra Sportklub vezetőjének, Linkáné Belvári Évának.

L. Mészáros Irma

Szávolovics Gabriella (b) fő szervező Szóka Júlia énekessel Fotó: amatőr

Színvonalas műsort adtak

 

Május első vasárnapján a vár­udvar szabadtéri színpadán tartott sztárparádé minden rangos szereplője fizetség nélkül vállalta a fellépést. A színvonalas műsorban szerepelt Tarnai Kiss László, Szóka Júlia, Bokor János, Dócs Péter, Gáti Pál, Berek Mihály, Kátai Zsuzsa, Kalina Enikő, Kothencz Lali, a díszvendég Nyertes Zsuzsa színésznő volt. Az énekeseket Oláh Károly és zenekara kísérte. Felcsendült nóta, népdal, operett és örökzöld sláger, régi és új melódia. A csaknem háromórás előadást több mint kétszázan élvezték. Zömében helyiek, de érkeztek Mezőfalváról, Dunavecséről, Perkátáról, Bölcskéről, Madocsáról, de Monorról, Budapestről is. Mindenkit a segíteni akarás hozott a várudvarra: az énekeseket, a zenészeket és a nézőket is.

Szávolovics Gabriella (b) fő szervező Szóka Júlia énekessel Fotó: amatőr

Megsegítés

A háziasszony, a földvári Szá­volovics Gabriella, a kétszeres aranykoszorús énekes soha nem volt résztvevője se a sportklub által szervezett vízitúráknak, se a táboroknak. A tragikus éjszakai tűz után egyszerűen úgy érezte, tennie kell valamit, hogy felépüljön újra a csónakház. „Szívemből-lelkemből jött az elhatározás” – mondja. Nem meglepő ez tőle, hiszen annak idején a vörös­iszap károsultjainak megsegítésére is nagyszabású gálaműsort szervezett. Linkáné Belvári Éva rendkívül boldog volt, amikor átvette az eladott jegyek bevételét. Ezzel az összeggel egészül ki a magánszemélyektől, civil egyesületektől, csoportoktól összejött hétszázezer forint. A mostani koncert is nagy összefogás eredménye. A tizennyolc fellépő művész útiköltségét, az erősítést több helyi vállalkozó anyagi támogatásából fedezték, a város polgármestere, Horváth Zsolt biztosította a vendéglátásukat, mástól bort vagy pogácsát kaptak. Akadt, aki a jegyeket vagy a rendezvényhez kapcsolódó kiállítás tablóit készítette el. Az AztaKeservit fiataljai a nézőtér berendezésében segédkeztek.

Egy év múlva

Mint a sportklub vezetőjétől megtudtuk, a biztosító 7,2 millió forint kártérítést fizetett. Bízik abban, hogy ebből, a támogatásokból, a cégek, vállalkozások által ígért, építési anyagban megnyilvánuló segítségből s az önkormányzat remélhető hozzájárulásából egy év múlva felépülhet a csónakház. Sporteszközöket, mentőmellényeket az ország különböző vízisport-egyesületei ajánlottak fel, köztük a Dunaferr kajak-kenu szakosztálya.

Szávolovics Gabriella, aki rengeteg munkát és kapcsolati tőkét fektetett a február óta szerveződő programba, már most megígérte, az újjáépült csónakház nyitórendezvényén hasonló műsorral szórakoztatják a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában