Almavirág Fesztivál

2018.05.09. 10:00

Sport, kultúra, egészséges életmód – ismét egy sokszínű rendezvény Rácalmáson

A szabadtéri programok számára kedvező időjárás esetén öt-hatezren is kilátogathatnak a hétvégi Almavirág Fesztiválra, amelyre már nagyon készülnek a szervezők. A fesztivál előtt Bodnár Sándort, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnökét kérdeztük.

duol.hu

Az országos ismertségű Tökfesztivál mellett az Almavirág Fesztivál is szép fejlődési ívet járt be az elmúlt években. Milyen alapvető célok mentén állt össze az előttünk álló hétvége kínálata?

– A rendezvény alapértéke és küldetése nem változott: továbbra is a kultúra, az egészségügyi szűrés és tanácsadás, valamint a sport jelentik az Almavirág Fesztivál alappilléreit. E három irányelv mentén állítottuk össze azt a sokszínű és tartalmas programcsomagot, amely minden korosztály számára vonzó lehet.

Számos kiegészítő kulturális program is várja az érdeklődőket szombaton és vasárnap a Jankovich-kúriában Fotó: DH-archív

Mire számíthatnak azok, akik kilátogatnak a Jankovich-kúriába?

– Fontosnak ítélem kiemelni a már említett egészségügyi szűréseket, amelyek ilyen komplett és teljes csomagban ritkán érhetőek el, és pontos képet adnak a résztvevők egészségügyi állapotáról. Néhány év szünet után ismét lesz véradási lehetőség is. Számos sportos programmal várjuk a fesztiválozókat, így ismét lesz a hatalmas népszerűségnek örvendő bringatúra, és a minden korosztály számára elérhető szabadidős sportággal, a nordic walkinggal is megismerkedhetnek az érdeklődők. Mondanom sem kell, a gasztronómiai kínálat is gazdag lesz, természetes és egészséges alapanyagokból készült ételeket kóstolhat a közönség. Izgalmas programnak ígérkezik az Utazó Planetárium: Karnyújtásnyira az univerzum címmel, valamint bizonyára sokan keresik majd fel a különböző vezetési szimulátorokat. Itt egyebek között arról is meggyőződhet bárki, hogy miért is tilos ittas, bódult állapotban a volán mögé ülni. Vasárnap graffiti közönségfal is készül, de lesz lehetőség kipróbálni a graffiti dartsot is.

Bodnár Sándor, a városszépítő egyesület elnöke Fotó: HK

Sokan a nívós színpadi programok miatt választják évről évre az Almavirág Fesztivált.

– Valóban, igyekeztünk erre a hétvégére is tartalmas programcsomagot összeállítani. Szombaton és vasárnap is délelőtt 10 órától nyit a fesztivál színpada. A délelőtti programok főként a gyerekekről és a családokról szólnak. A hangulatos gyermekműsorok mellett bohócparádé is szórakoztatja majd a kicsiket, valamint vasárnap fellép az Aranyudvar Mesezenekar is. Természetesen elérhetőek lesznek a Jankovich-kúria állandó kiállításai is, valamint Miénk itt a tér címmel egy különleges tárlat is várja majd az érdeklődőket. Az itt kiállított munkákat a helyi általános iskola művészeti fakultációján pallérozódó tehetséges diákok készítették. A könnyűzenei programok közül kiemelném szombaton a Bikini együttest, amely este fél héttől lép színpadra, a D. Nagy Lajos csapatát pedig a legendás Deák Bill Gyula és zenekara követi majd. Másnap, vasárnap is lesz két kiemelt fellépőnk: a Sugarloaf előadása 17 órakor kezdődik, majd Péter Szabó Szilvia nagykoncertje szórakoztatja a remélhetően népes közönséget, de e napon sokak kérésére, az ebéd után délután fél kettőkor fellép a Csocsesz névre hallgató előadó is. Bízunk benne, hogy ezúttal az időjárás is kedvez majd a rendezvénynek, hiszen az utóbbi évek nagyrendezvényein rendre megtaláltak minket az esőfelhők. A tervek szerint a két nap alatt 5-6 ezer látogatóra számítunk, a családokat külön akciós jeggyel várjuk. A rác­almási Almavirág Fesztivál teljes programja megtalálható a racalmasivarosvedok.hu oldalunkon, valamint a Facebookon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában