anyák napja

2018.05.09. 08:00

Mélykúti fogvatartottak köszöntötték az anyákat

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet Mélykúti alegységének fogvatartottjai az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóinak részére anyák napi műsorral kedveskedtek.

Varga Zsófia

A műsor az EFOP „A fogvatartottak reintegrációja” kiemelt projekt jóvátételi programja, ahol 14 fő női fogvatartott szerepelt a rövid jelenetekből álló darabban, amit verssel és énekkel színesítettek. Az ünnepi fellépés többek szemébe könnyeket csaltak a közönség és a szereplők részéről is, a megható pillanatokat csak tovább fokozta.

fotó: Varga Zsófi

Az anyák napi műsor megszervezése egy büntetés-végrehajtási intézetben nem egyszerű folyamat, de a szereplők igyekezete, a kollégák támogatása, mind elősegítette a program sikerességét. Az EFOP projekt keretében azon túl, hogy szakmát tanulhatnak a fogvatartottak, különböző tréningeken is felkészítik őket a tanácsadók a szabadulásra, utat mutatnak a társadalom felé.

fotó: Varga Zsófi

Az egyik legfontosabb eleme a programnak azonban a Jóvátétel, melynek célja az okozott sérelem, a sokszor leírhatatlan kár szimbolikus helyreállítása Továbbiakban is szerveznek kollegáink jóvátételi programokat, tervezik többek között, hogy meglátogatják a Szent Pantaleon Kórház Gyerekosztályát, a Jószolgálati Otthont és visszatérnek még az Idősek Otthonába is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában