két napon át

2018.05.11. 20:00

Szombaton kezdődik az idei Almavirág Rácalmáson

Minden évben hatalmas buli az Almavirág Fesztivál, és ez idén sem lesz másként május 12-én és 13-án. Érdemes elővenni a programfüzetet!

Tóth Alexandra

A tavalyi Almavirágon játszóházzal kötötték le a gyerekeket Fotó: DH Archív

Minden évben hasonló céllal rendezik meg a rácalmási Almavirág fesztivált: támogatni kultúrát, a sportot és az egészségmegőrzést. E témák köré épül az idei fesztivál programja is. Emellett arra is figyelnek a szervezők, hogy a család minden tagjának kínáljanak elfoglaltságot, így az egészen picik is kellemesen tölthetik el a hét végét. Főleg a délelőtti órákban lesznek gyerekműsorok és bohócparádé, de kötetlen, egész nap felkereshető helyszíneken is lesznek a kicsiket foglalkoztató események. A felnőttek este koncerteken szórakozhatnak, a szombat este sztárvendégei között szerepel a még mindig nagyon menő Bikini együttes, a blues koronázatlan királya, Deák Bill Gyula, késő este pedig az elektronikus zene szerelmesei táncolhatnak DJ Papos mixeire. Koncertekben a vasárnap sem lesz szegényebb, kora este Sugarloaf populáris nótái szólnak, a fő attrakciónak pedig Péter Szabó Szilvia nagykoncertje ígérkezik.

A tavalyi Almavirágon játszóházzal kötötték le a gyerekeket
Fotó: DH Archív

Mivel az egészség is központi téma az Almavirágon, így délelőtt a Szent Pantaleon Kórház egészségügyi szűrésein lehet részt venni és kérdéseket is feltehetünk a kitelepült szakembereknek. Lesz drog­prevenciós és pszichológiai kiállítás, a kamionos és motoros szimulátorokon keresztül pedig akár a módosult tudatállapot hatását is megtapasztalhatjuk egy speciális szemüveg segítségével.

A fesztiválon a kultúrát, a sportot és az egészséget népszerűsítik

Kóstolhatunk természetes és egészséges alapanyagokból készült ételeket, és ha már almavirág, almás süteményekben sem fog szűkölködni a fesztivál gasztronómiai kínálata. Lesz még utazó planetárium, vidámpark és kisvonat, kézműves-vásár és számos program, amiért érdemes kinézni a Janko­vich-kúriába a hét végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában