nem voltak könnyűek a feladatok

2018.05.23. 07:00

Rácalmási diákok csapata nyerte meg a Ladik megyei fordulóját

Idén is nagy sikerrel zajlott a Lapot a Diákoknak! médiavetélkedő megyei fordulója, amelybe öt iskolai csapat jutott be. A nagy durranás azonban most jön: a régiós vetélkedőn eldől, ki a legjobb!

S. Töttő Rita / Körmendi Erzsébet

A rácalmási Médiacápák másodjára győzedelmeskedtek a megyei fordulóban Fotók: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ladik

Minden évben izgatottan várjuk, kik érkeznek hozzánk a Lapot a diákoknak!, vagyis a Ladik médiavetélkedőjére. Tizenkét éve szervezzük a versenyt, és látjuk, hogy a fiatalok mindig tudnak újat mutatni, és hogy mindig van miért megújítani ezt a programunkat. Nem titkoltan az a szándékunk, hogy közelebb hozzuk az általános iskolásokat az újsághoz.

A rácalmási Médiacápák másodjára győzedelmeskedtek a megyei fordulóban Fotók: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

Tudás és kreativitás

A megyei döntőt megelőzte a Ladik totó, amit az újságból vághattak ki a jelentkezők, majd a továbbjutók kaptak egy feladatlapot. A legjobbak közül pedig kiválasztottunk öt, Fejér megyei csapatot, amelyeket meghívtunk a megyei döntőre. Nagy versengés közepette mérte össze a tudását és kreativitását a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola Őrszem csapata, a sárbogárdi Petőfi Sándor Általános Iskolából a Petőfisek, a móri Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskola Móri leánykái, valamint a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola Médiacápák és Hírlapi Kacsák nevű csapata.

A rácalmási Hírlapi Kacsák feladat megoldása közben

Médiacápák

 

Izgalmas feladatok vártak a versenyzőkre: meg kellett interjúvolniuk Mátyás királyt, egy bolti betörés nyomába eredtek, és a többi közt csatakiáltással kellett bemutatkozniuk. Az első három helyezett értékes utalványt nyert, de senki nem távozott üres kézzel: mindenki kapott olyan ajándékokat, amelyek a vetélkedőre emlékeztetik őket. Nagyon szoros verseny után a zsűri – Ábrahám Viktória digitális szerkesztő, korrektor, Pesti Tamás fotóriporter és Elekes Gergő Zoltán online szerkesztő – döntést hozott: a rácalmási Médiacápák csapatát küldi a régiós megmérettetésre, amelyet május 30-án rendezünk meg a kislődi Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban.

Győzött tehát a Dunaújvárosi Hírlap kötelékébe tartozó csapat, amelynek felkészítő tanára Farkas Kálmán, a rác­almási Jankovich Miklós Általános Iskola pedagógusa.

Nem könnyű feladatok

A nyolcadik osztályosokból álló kiváló csapat tagjai: Fodor Gréta, Deák Adrienn, Vincze-Hajnal Blanka, Wiedermann Csenge, Kara Róbert. Farkas Kálmán örül annak, hogy diákjainak a tavalyihoz hasonlóan ebben az évben is sikerült elhódítaniuk a megyei trófeát, nagyon büszke rájuk, annál is inkább, mert nem voltak könnyűek a feladatok. A másik rácalmási csapat, a hetedikesekből álló Hírlapi Kacsák gárdája (Ambrus Anetta, Tóth Izabella, Németh Vanda, Kunos Milán, Vereb Szabolcs) is remekelt, harmadik helyezett lett. Bízunk benne, hogy a Médiacápáktól ők veszik át a stafétát, és jövőre is találkozunk velük a Ladik médiavetélkedőnk keretein belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában