Kedvezmények tömkelege

2018.05.15. 07:00

Hamarosan nyit az élményfürdő – Ennyi lesz a belépő!

Várhatóan hamarosan újra kinyit az Aquantis néven korábban ismert fürdőkomplexum, amelyben jelenleg is tart a próbaüzem. Az e héten esedékes közgyűlésen is téma lesz a fürdő.

Szabó Szabolcs

Hamarosan már megtelhetnek a hosszú évekre árván maradt medencék

Fotó: Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

Mint arról korábban már beszámoltunk, az Uniszol-Létesítmény-gazdálkodási Zrt. üzemelteti majd a hamarosan újranyitó dunaújvárosi fürdőkomplexumot.

Olvasóink lapunkból arról is tájékozódhattak az elmúlt hónapokban, hogy a komplexum „támogatott látogatására” vonatkozó koncepciója szerint az önkormányzat intézményeiben ellátottak, az oktatási intézményekben tanulók, nyugdíjas lakosok számára lehetőséget biztosít az önkormányzat az élményfürdő kedvezményes látogatására.

Hamarosan már megtelhetnek a hosszú évekre árván maradt medencék
Fotós: Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

Az üzemeltetési szerződés szerint az önkormányzat havi bruttó 44 millió forintot fordíthat majd a város fürdőjére.

A csütörtöki közgyűlés napirendje szerint arról a témáról döntenek majd a képviselők, hogy pontosan kik és milyen arányban élhetnek az önkormányzati támogatással, illetve fürdőhasználattal.

Az előzetesen kiküldött napirendi pontban az olvasható, hogy az önkormányzat támogatni kívánja a Dunaújvárosi Óvodát, a Bőlcsődék Igazgatóságát, az Egyesített Szociá­lis Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonait, a Dunaújvárosi Tankerületi Központot, valamint a dunaújvárosi nyugdíjasok fürdőlátogatását is.

Gombacsobogó az élménytérben
Fotós: Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

Terjedelmi okok miatt most csak a helyi nyugdíjasok támogatásaik részletezzük.

A koncepció szerint három­órás támogatott belépőjegyet válthatnak majd a nyugdíjasok. A jelenleg tervezett három­órás, 1500 forintos belépődíjjal számolva havi bontásban 9878 kedvezményes belépőjegy lesz kiváltható. Az idei évre szólóan az önkormányzat közel 104 millió forintot kíván arra fordítani, hogy a helyi nyugdíjasok kedvezményesen látogathassák a fürdőkomplexumot. Fontos megjegyezni, hogy az említett adatokat az e héten csütörtökön a közgyűlés elé kerülő határozati javaslatból vettük át. Azaz a képviselőknek még szavazniuk kell, rábólintanak-e az idézett napirendei pontra.

Az egykor népszerű Aquantis éveken át zárva volt, az önkormányzat kormányzati segítséggel vásárolta meg, majd a Modern városok program keretében kezdte meg a teljes körű felújítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában