összegyűlt forintok

2018.05.10. 11:30

A Mindannyian Mások Vagyunk Egyesületet támogatja ezúttal Dunaújváros kenyere

Szerdán dél­előtt a polgármesteri hivatal dísztermében ünnepélyes keretek között adták át a Dunaújváros kenyere címmel futó jótékonysági akció aktuális támogatottjának, a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület számára összegyűlt forintokat.

Szabó Szabolcs

Szerdán délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a Dunaújváros Kenyere jótékonysági akció aktuális kedvezményezettjének, a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület képviselőinek az utóbbi negyedév gyűjtését: 453 ezer forintot Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes díjátadón Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere elmondta, három évvel ezelőtt, a program indulásakor nem hitte volna, hogy ilyen szép sikert ér el a helyi Tourinform Iroda, az önkormányzat, valamint a Szécsényi Sütőipari Kft. által tető alá hozott jótékonysági kezdeményezés, a Dunaújváros kenyere.

A következő akció plakátjait írta alá Lissák Kálmán, Szabó Attila és Cserna Gábor Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

– Immáron kilencedik alkalommal vagyunk itt, és mint a korábbi alkalmakkor, így most is egy példaértékű kezdeményezést segíthetünk. Esetünkben a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesületről van szó, amely való­ban hiánypótló munkát végez évek, évtizedek óta, és megérdemli a kiemelt figyelmet. Az említett egyesület az értelmi fogyatékos és halmozottan hátrányos embertársainkat segíti, támogatja a mindennapokban. Teszi ezt szakmailag kiválóan, szeretettel és törődéssel. A Segítsünk együtt a kenyér erejével címmel három évvel ezelőtt életre hívott akció legutóbbi negyedéves szakaszában a Szécsényi Sütőipari Kft. által előállított és forgalmazott Dunaújváros kenyeréből pontosan 9061 darabot adtak el, így 453 ezer forint gyűjtöttek. Dunaújváros önkormányzata ezt az összeget 500 ezer forintra egészíti ki – fogalmazott a város polgármestere.

Lissák Kálmán, a Szécsényi Sütőipari Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy hatalmas köszönettel tartoznak a fogyasztóknak, akik e terméküket választják.

Az utóbbi negyedévben csaknem 500 ezer forintot gyűjtöttek

– Célunk, hogy folyamatosan fejlődjünk, és egyre jobb, egészségtudatosabb termékeket kínáljunk a minket választó polgároknak. Három éve kezdtük el ezt az együttműködést, és immáron kilenc olyan oktatási intézményt, civil szervezetet, kezdeményezést tudtunk támogatni összességében több millió forint értékben. Úgy vélem, e számok is igazolják a közös programunk létjogosultságát és eredményeit.

Szerdán délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a Dunaújváros Kenyere jótékonysági akció
aktuális kedvezményezettjének, a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület képviselőinek az utóbbi
negyedév gyűjtését: 453 ezer forintot
Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

 

Kovács Pálné, a támogatott egyesület elnöke közölte, számukra kiemelten is fontos volt a segítség, mivel eddigi pályázati forrásaik beszűkültek, így minden jótékony forintra szükségük van. A most befolyt félmillió forintot ez évi rendezvényeire fordítja majd az egyesület.

Rászorulóknak

A jótékonysági akció a következő negyedévben a Dunaújvárosi Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának munkáját segíti majd. A gyülekezet részéről Szabó Attila elmondta, a Városháza téren korábban rendezett ételosztásokon 300 adagnyi meleg étellel próbáltak segíteni a rászorulókon. Emellett a Családsegítő Központtal összefogva több mint egy tonna ruhát adtak át az érintett családok számára, valamint játékokat is gyűjtettek a rászo­ruló gyerekeknek. A Dunaújváros kenyere programon befolyt összegből e segítő munkát kívánják folytatni, kiszélesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában