diákok bizonyíthatják rátermettségüket

2018.04.10. 11:00

Ladik program: Tizenkettedik alkalommal indul útjára a médiavetélkedő

Idén is lesz általános iskolásoknak szóló médiavetélkedő. A Lapot a diá­koknak (Ladik) program jóvoltából a sajtó világában kalandozhatnak a jelentkező 7. és 8. osztályos tanulók.

Körmendi Erzsébet

Minden évben általános iskolások versengenek Fotó: FMH-archív

Kezdődik a Ladik program: 12. alkalommal indul útjára ezen a héten; Fejér, Vas, Zala és Veszprém megye diákjai bizonyíthatják rátermettségüket, olvasottságukat. A médiavetélkedőt először a 2006/2007-es tanévben rendeztük meg. A cél az volt, hogy ne csak a középiskolásokat foglalkoztassuk a Séta (Sajtó és tanulás) programmal, hanem a fiatalabbakat, az általános iskolásokat is, hiszen fontos, hogy a gyerekeket kisiskolás koruktól kezdődően egészen felnőttkorig kísérve segítsük eligazodni a hírek világában.

A vetélkedő ezúttal is négy fordulóból áll. A dunaújvárosi, illetve a környékbeli általános iskolák csapatai első lépésként egy totó kitöltésével jelentkezhetnek a Ladik programra, a második fordulóban feladatlapot töltenek ki a gyerekek, a harmadik fordulóban, a megyei döntőn kiderül, ki a legjobb, a negyediken pedig a régió legjobbját választják ki. A Fe­jér megyei döntőbe idén is öt csapat juthat tovább, közülük a legjobb vehet részt a régiós döntőben.

Minden évben általános iskolások versengenek
Fotó: FMH-archív

Keressék a jelentkezési szelvényt és a 13+1-es totót a Dunaújvárosi Hírlapban! Színes, kreatív feladatokra számíthatnak a jelentkezők – az egész osztály segédkezhet a helyes kitöltésben! A beküldési határ­idő április 18. Várjuk az általános iskolák ötfős csapatainak jelentkezését!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában