Ragyogj kékben

2018.04.04. 07:30

Kékbe öltözik az újvárosi főtér

A Jószolgálati Otthon 2016-ban rendezte meg először a Ragyogj kékben, Dunaújváros névre keresztelt szemléletformáló minifesztivált.

Tóth Alexandra

A szervezők elsődleges célja, hogy közelebb hozzák az emberekhez az autizmus jelenségét, hiszen napjainkban egyre több ember él ebben a kondícióban, és a számos különbség ellenére ők is teljes értékű tagjai a társadalomnak. A rendezvény Cserna Gábor polgármester és Kecskés Rózsa igazgató nyitóbeszédeivel kezdődik délután három órakor, majd a részt vevő iskolák diákjai által az autizmus jegyében készített molinók bemutatása következik. Fellép a JóSzoli zenekar és a 3K Akkord zenészei, a modern költészet kedvelőit pedig slam poetry előadással várják majd. A testmozgásról Szerecz Róbert gondoskodik, aki zumbázni invitálja a jelenlévőket.

fotó: pixabay.com

A nap folyamán a fiatalok üveglapokra festenek, a festményeket pedig kék színű fénnyel és füsttel a MéhKasAula közreműködésével a gyámhivatal épületére vetítik ki este nyolckor. A nap folyamán fellép a Newton Feels zenekar, az estét pedig egy meglepetésvendég fellépésével zárják. Az egész délután során Tankó Istvánnal festhetnek az érdeklődők, és meseszövés lesz Kökényesi Mártával.

A fényfestés mellett további látványosságnak ígérkezik a rendezvényre látogatók által formált és élő képben közvetített puzzledarab, amely az autizmus jelképe, hiszen az autizmussal élők is, ahogy a puzzle darab a képnek, részei a nagy egésznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában