remek eredmény

2018.04.06. 17:30

Hét újvárosi diák jutott az SZKTV döntőjébe

A tavalyi esztendőhöz hasonlóan a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, Csapó Gábor egy kis ünnepségre hívta meg a döntőbe jutott diákokat tegnap, hogy megköszönje eddigi teljesítményüket, és egy kis biztatást adjon nekik.

Balla Tibor

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny fináléja, a Szakma Sztár Fesztivál döntője a legnagyobb megmérettetés a szakképzésben tanulók számára. Április 23-25. között derül ki, hogy saját szakmájában ki a legjobb szerte az országban.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményeiből nem kevesebb, mint hét diák mérettetheti meg tudását, eddig összegyűjtött tapasztalatát. Nem kis teljesítmény bejutni már a döntőbe sem, mert például a vasas szakmákban mindössze az ország öt legjobbja juthat csak odáig, hogy a szakma „Oscar-díjáért” ringbe szállhasson. Ebben az esztendőben Dienes Dominik, Kiss Benjamin Béla, Medveczki Gyula épület- és szerkezetlakatos, Farádi Patrik Zoltán hegesztő, Iván Bence karosszérialakatos, Mérges Balázs ipari gépész a Dunaferr Szakgimnázium és Szakközépiskola, valamint Damásdi Szandra fodrász, a Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulója dicsekedhet ezzel.

Damásdi Szandra veszi át Csapó Gábortól az ajándékcsomagot Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Csapó Gábor főigazgató kijelentette, amit a hét diák elért, az önmagában egy nagy siker, ami nem csak az övék, az iskoláé, a felkészítő tanároké, oktatóké, és tulajdonképpen Dunaújvárosé is. Bárhogy is adódjék a döntőben az eredmény, már az önmagában óriási dolog, hogy a szakma legjobbjai közt üdvözölhetjük őket – fűzte hozzá. A DSZC gesztusként egy apró ajándékkal kedveskedett a döntősöknek, a főigazgató pedig személyesen kívánt sok sikert.

A hétből csak öt diák tudott ott lenni a fogadáson, róluk többet is megtudhattunk.

Damásdi Szandra elmondta, bár eredetileg nem fodrásznak készült, de nagyon megszerette ezt a szakmát, és a jövőjét is ebben képzeli el. Ráadásul, mivel kiváló felkészítőtanáraival folyamatosan követik a legújabb trendeket és technikákat, így jó eséllyel élvonalbeli lesz.

Iván Bence már nem izgul, ő túl van a karosszérialakatosok döntőjén, a tizedik helyen végzett. Bár most még a röplabda köti le az idejét, a jövőt mindenképpen édesapja karosszérialakatos műhelyében képzeli el.

Farádi Patrik a rendvédelmi szakmát cserélte le a hegesztőre, mert tetszett neki, hogy ő maga alkotja a tárgyakat, amik „örökké megmaradnak”.

Dienes Dominik úgy érzi, a gyakorlattal nem lesz gondja az esztergomi döntőn. Már kapott is állásajánlatot Németországból. Ő egyébként lovakkal is szeret foglalkozni.

Kiss Benjamin Dömsödről jött a Dunaferrbe tanulni, mert jó híre volt a városnak és az iskolának. Megtetszett neki a vasas szakmában rejlő kreativitás, és szeretne a dobogón végezni a versenyen. Távolabbi célként a mozdonyvezetést tűzte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában