összművészeti fesztivál

2018.04.13. 17:00

FMD: Elfoglalják a diákok Dunaújvárost

A hét végén elözönlik a fiatalok a várost, kezdődik a Fejér Megyei Diáknapok, az az összművészeti fesztivál, ahol minden Fejér megyei középiskolás diáknak lehetősége van megmutatni a tehetségét.

Balla Tibor

Április 13-án, pénteken 10 órától regisztrálhatnak a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza (Bartók Béla tér 1.) aulájában az információs pultnál a résztvevők, majd 12-től a Diákszínpad kategória előadásaival kezdődik a diáknapok a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza kamaratermében.

Kategóriák és helyszínei

Április 14-én, szombaton már reggel 8-tól kezdődik a regisztráció a Bartókban, majd 10 órától 18 óráig a Vers- és prózamondás kategória résztvevői mérik össze tudásukat a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium (Dózsa György út 15/a) 303-as termében. A Szólóének, társasének, kórus kategória versenyei 10 és 13 óra között zajlanak a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium aulájában. 10 órától 17 óráig folynak tovább a Diákszínpad kategória előadásai a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza kamaratermében. A Könnyűzene kategória a szokásos helyszínen, a Béke étteremben zajlik majd (Bartók Béla tér 8.) 10-től egészen 19 óráig. A Népdal, népzene, néptánc kategória a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagyszínpadát foglalja el 10 órától 13.30-ig, a Komolyzene, szólóhangszer, kamarazene kategória 10 és 16 óra között a Sándor Frigyes Zeneiskolában (Bartók Béla utca 6.) szórakoztatja a közönséget.

Szabadidős programokkal

A Képző-, nép- és iparművészet; Fotó, film, új vizuális kísérleti műfajok; Médiakommunikáció kategóriák alkotásaiból összeállított kiállítás megnyitóját 16 órakor tartják a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium 3. emeleti társalgójában, de 10 és 19 óra között szemrevételezhető. A kiállítás vasárnap 10–12 óra között is látogatható.

A Honismeret és Irodalom kategóriák konzultációja 14 és 16 óra között lesz a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium 203-as (honismeret) és 205-ös (irodalom) termében.

A méltán népszerű Sótájm kategória produkcióit 14 és 19 óra között tekinthetik meg az érdeklődők a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagyszínpadán.

A versenyekre a belépés ingyenes

Április 15-én, vasárnap 14 órától élvezhetik a legjobb produkciókból összeállított Diáknapok-gálát a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagyszínpadán. Az éppen nem versenyzőknek szabadidős programokat is kínálnak a szervezők. Április 14-én, szombaton 10 és 18 óra között óriáshinta üzemel majd a Dózsa Mozicentrum előtti téren (Dózsa György tér 1.), a Diáknapok résztvevőit moziba is elviszik, 14 órától a Kincsem, 16.30-tól a Valami Amerika 3. filmeket vetítik nekik a Dózsa filmszínházban.

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza előtt is hintákat állítanak fel 10 és 18 óra között, ugyanezen időpontokban a színház aulájában fotófalat csodálhatnak az érdeklődők. Este 21 órától éjfélig DJ Elf pörgeti a korongokat Béke étteremben, sötétedéstől pedig a MéhKas Dia Projekt fényfestése kápráztat a Bartók Béla téren.

Április 15-én, vasárnap 10 órától autóbuszos városnézésre indulnak a résztvevők a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza elől. Előzetes jelentkezés alapján a másfél órás program során a résztvevők megismerkednek az első szocialista város természeti és épített örökségével, a település jelenlegi helyzetével és jövőképével.

Vezető képünk archív felvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában