Hidegrekordokkal kezd a naptári tavasz

2018.03.02. 07:30

A mínuszok maradnak, pénteken újabb havazás, ónos eső jön

Kövér mínuszokkal kezdődött az idei naptári tavasz. Csütörtökön hajnalban –18 fokot is mértek a város több pontján. A mínuszok maradnak, az elmúlt hetekben aktívan garázdálkodó vírusok remélhetőleg elkopnak. Havazásra és ónos esőre azonban még bőséggel számíthatunk.

Szabó Szabolcs

Lefagyott Dunaújváros is – tavaszváró mínuszok üdvözlettel Fotó: Zsedrovits E nikő

Csütörtökön reggel hat óra magasságában munkatársunk kissé megdöbbenve regisztrálhatta: ezúttal tűpontosan bejött a meteorológusok előrejelzése, Dunaújvárosban mínusz 17-18 Celsius-fokot mutatott a hőmérő. A kikötői öböl is részben befagyott, ám összefüggő jégréteg nem alakult ki. Nem úgy a szabadstrandon, ahol két-három centiméternyi vastagra hízott meg a jég tegnap reggelre. Itt jegyeznénk meg, hogy jégre menni most szigorúan tilos és életveszélyes! Emlékeztetőül: tavaly januárban, a kitartó mínuszok következtében közel másfél héten át szabadon használhatták a szabadstrand jegét a téli sportok szerelmesei.

A februári enyhe tél kedvezett a vírusoknak, a szakemberek azt remélik, hogy a február végén, március elején érkezett kemény hideg napok a szezonális vírusokat is visszaszorítják majd.

Nagy volt a forgalom az utóbbi hetekben a háziorvosoknál Fotó: HK

– Sajnos január végén és február első három hetében nagyon sokan hiányoztak a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeiből, volt olyan nap, amikor csak négyen voltak egy csoportban. Az influenza és a légúti fertőzések az óvoda munkatársait sem kímélték, sokszor a munkaerő­hiányt is orvosolnunk kellett. A létszám­adatokból már látható, hogy egyre többen épülnek fel és térnek vissza az óvodákba. A megbetegedések leginkább a kiscsoportos óvodásainkat érintették – mondta el lapunk megkeresésére a Dunaújvárosi Óvoda vezetője, Gyenes Józsefné.

Lefagyott Dunaújváros is – tavaszváró mínuszok üdvözlettel Fotó: Zsedrovits E nikő

Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég. Változó intenzitással többfelé várható ismétlődő havazás, késő délután délen, délkeleten ónos eső, fagyott eső is valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában