sikeres védés

2018.03.13. 16:58

Tudományos fokozatot szerzett a Szent Pantaleon Kórház egyik orvosa

Négy éven át tartó vizsgákból, publikációkból, kutatásból álló alapos felkészülés előzte meg dr. Szakáts Ildikó szemész szakorvos sikeres nyilvános PhD védését.

pantaleon.hu

A doktornő „Szárazszem-betegség és a pszichés tényezők összefüggéseinek vizsgálata” című doktori disszertációját a Semmelweis Egyetem Mentális Egészségtudományok Doktori Iskolája keretében készítette el.

Dr. Szakáts Ildikó 2003-ban diplomázott a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen. 2005-ben helyezkedett el kórházunkban, ezt követően a 2006-tól két éven át tartó rezidenséveit követően 2008. óta dolgozik a szemészeti osztályon. 2011-ben tette le szemész szakorvosi vizsgáját. A munkájában szerzett tapasztalatok és tudományos érdeklődése – mely számos előadás tartásában is megnyilvánult – inspirálta további tanulmányok és az ezzel összefüggő kutatások folytatására, melyekhez támogatást nyújtottak számára a szemészeti osztály munkatársai, illetve az intézmény vezetése. Az általa végzett tudományos munka legfőbb jelentősége az, hogy talált ebben a témában egy olyan területet, amelyet Magyarországon rajta kívül eddig még senki nem kutatott. Két angol nyelvű cikkét is elfogadták egy nívós nemzetközi folyóiratban, miközben a nemzetközi irodalomban is csak 6 éve kezdték el a szemészet e területét kutatni.

A doktornő kiváló minőségben feldolgozott, precíz tudományos munkájának összeszedett, szabatos előadását az egyetemi docensekből, tanárokból álló bíráló bizottság tagjain kívül dr. Mészáros Lajos főigazgató, dr. Sebestyén Margit szemész osztályvezető főorvos és a szemészeti osztály kollektívája alkotta hallgatóság is figyelemmel kísérhette.

fotó: pantaleon.hu

Az elmúlt 45 év alatt dr. Szakáts Ildikó a második olyan orvos a helyi kórházban, aki a dunaújvárosi kórházi pályafutása alatt, munkája mellett érte el a PhD tudományos fokozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában