játékos keretek között

2018.03.26. 16:00

Egy nap a tűzoltókról a sárosdi általános iskolában

Interaktív feladatokkal várták a diákokat az önkéntes tűzoltók a helyi általános iskola Farkas Gyula Napok 2018 címet viselő rendezvényén március 22-én Sárosdon.

duol.hu

Fotó: Farkas Gyula Baptista Általános Iskola

Az egyesület játékos keretek között az alsó és felső tagozatos gyerekeknek elméleti és sportfoglalkozásokat tartott, amelyek témaköre a tűzoltók hivatására, szerteágazó munkájára épült – írja a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó: Farkas Gyula Baptista Általános Iskola

A sárosdi Farkas Gyula Baptista Általános Iskolában a gyerekek életkorához igazodva három nehézségi szinten dolgozták ki a feladatsorokat. A sportpályán akadályfutás, a csarnokban pedig totó és ügyességi sorversenyek – tűzoltó öltöztetés, tömlőhúzás, sugaras váltóverseny – várták a gyerekeket. Az udvaron egy rövid elméleti oktatás után az önkéntes tűzoltók gépjárműfecskendőjéről osztott sugárszerelést hajtottak végre a diákok. Az iskolások nagy lelkesedéssel teljesítették a feladatokat, melynek során hasznos ismeretekre tettek szert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában