Rendhagyó rajzóra

2018.02.26. 08:00

A holdújévet ünnepelték meg a kínai központban Perkátán

Rendhagyó rajzórára várták a helyi általános iskola diákjait a kínai központ dolgozói, de nemcsak nekik, hanem a felnőttek számára is akadt érdekes elfoglaltság az elmúlt időszakban.

Horváth Dóra

Fórizs Csilla a gyerekekkel közös munka közben

Fotó: Horváth Dóra

A Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft. érdekes programokkal várta a látogatókat és a helyi általános iskola diákjait a kínai újév, vagy másnéven a holdújév, tavaszünnep alkalmából február közepén. A Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulói rendhagyó rajzórán vehettek részt, amely során a központ munkatársai előadást tartottak számukra a holdújévről.

A gyerekek megtudhatták egyebek között, ez a kínai nép legnagyobb hagyományos ünnepe, hogy hetekig készülődnek az eseményre és ilyenkor meglátogatják a közel vagy távol élő rokonaikat. Az előadást követően Fórizs Csilla és Pavlicsek Nikolett, a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft. munkatársai szerencsefeliratokat készítettek a gyerekekkel, ami szintén a tavaszünnephez kapcsolódó hagyomány Kínában.

A fiatalok után a felnőtt érdeklődőket is várták a Győry-kastélyba. A nekik szervezett program keretén belül szintén a holdújév ünnepről hangzottak el érdekességek, valamint a központ munkatársai kínai teaházzal és az esemény jellegzetes ételével, a csiaocéval készültek a vendégek számára.

Fórizs Csilla a gyerekekkel közös munka közben
Fotós: Horváth Dóra

– Mindig várjuk az érdeklődőket, igyekszünk újdonságokkal készülni. A gyerekek aktívan részt szoktak venni a programunkon, jó velük dolgozni – nyilatkozta az eseménnyel kapcsolatban a két szervező, Fórizs Csilla valamint Pavlicsek Nikolett.

A rendhagyó rajzórák egészen február 21-ig folytatódtak az általános iskola diákjai számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában