közbiztonság

2018.02.28. 10:00

Évet értékeltek a mezőfalvi polgárőrök

A Február 24-én, szombaton este a nyugdíjasklub helyiségében rendezte szokásos évzáró gyűlését a Mezőfalvi Polgárőr Egyesület.

Horváth László

Sóki László, a mezőfalvi polgárőrök elnöke gratulál Gábor Miklósnak, aki a 2017 Legjobb Polgárőre elismerést vehette át Fotó: Horváth László

A falu közbiztonságáért tevékenykedő civil szervezet több évtizede vigyázza a rendet, biztosítja a közösségi rendezvényeket, részt vesz a rendőrségi és a katasztrófavédelmi munkákban. A fő feladat mellett a mezőfalvi polgárőrök aktív szereplői a település társadalmi, civil életének is. A tavalyi év összegzésén jártunk.

– A mezőfalvi polgárőrség gazdálkodása és tevékenysége kimagasló a környéken – vezette fel szóbeli beszámolóját Sóki László elnök. A felelősségteljes munkával elnyert bizalom mára olyan projektekhez is támogatásokat nyújt, mint a térfigyelő kamerák telepítésének önrésze és egyéb, a közbiztonságot növelő pályázatok finanszírozása.

Sóki László, a mezőfalvi polgárőrök elnöke gratulál Gábor Miklósnak, aki a 2017 Legjobb Polgárőre
elismerést vehette át Fotó: Horváth László

A 2017-es esztendő szintén kiemelhető jellemzője, hogy a kevesebb létszám ellenére nagyobb óraszámban adtak szolgálatot, mint a megelőző évben. Szintén jelentősen emelkedett a rendőrrel együtt adott szolgálatteljesítés. Az elmúlt esztendő örvendetes eseményei közé tartozik, hogy megvalósult Mezőfalván a rendőrőrs. A mi munkánkra nézve a lakosság és a rendőrség közötti összekötő szerep ezáltal még nagyobb hangsúlyt kap. A létszámot tekintve nagyjából állandó a tagság, amellyel a jövőben is minőségi munkát végeznek a mezőfalvi polgárőrök – hallhattuk a mezőfalvi polgárőrök elnökének összegzésében. A folytatásban a kimagasló munkát végző polgárőrök elismeréseihez gratuláltak a tagok. Köztük Csuti Elemérnek, aki tevékenységéért Mezőfalváért Díjat vehetett át a nyári falunapon, valamint titkos szavazással megválasztották maguk közül a legjobb munkát végző tagot. A 2017-es év legjobb polgárőre címet Gábor Miklós nyerte el. Az évértékelő hivatalos eseményei után zenés vacsorával zárult a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában