kivételes lehetőség

2018.02.01. 08:00

Az utolsó gőzhajtású monitorhajó érkezik Dunaújvárosba

Szerdán megállapodást kötött a Hadtörténeti Múzeum és az Intercisa Múzeum: májusban kiköt városunkban a Lajta múzeumhajó.

Balla Tibor

Jakusch Gabriella és dr. Horváth Csaba ezredes a megbeszélésen Fotó: Zsedrovits Enikő

Szerdán ült össze az Intercisa Múzeumban dr. Horváth Csaba ezredes, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnokhelyettese, Jakusch Gabriella, a HMHIM múzeumigazgató-helyettese, Lengyel Zsolt műszaki és üzemeltetési igazgató, Buza Andrea régész-muzeológus és Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója.

Jakusch Gabriella és dr. Horváth Csaba ezredes a megbeszélésen
Fotó: Zsedrovits Enikő

A találkozó célja az volt, hogy egyeztessék annak a kivételes lehetőségnek a részleteit, hogy május 1. és 5. között Dunaújvárosnál horgonyozzon le a Lajta, az utolsó gőzmeghajtású monitorhajó, amely a Dunát védte a világháborúkban. Pontosabban a Lajta és vontatóhajója, amelyen ugyancsak akad majd látnivaló, az alsó szintjén a Magyar Honvédség 170 éves évfordulójával kapcsolatos kiállítást rendeznek be. Lajtát a muzeológusok korhűen rendezték be, és az ingyenesen látogatható tárlaton szakemberek vezetik majd végig a csoportokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában