Különdíjasok lettek

2018.02.10. 10:00

Szívvel-lélekkel küzdöttek a sikerért a szakmai versenyen

Nagyon bíztunk a teljes sikerben, de most nem sikerült győzniük a dunaújvárosiaknak.

Pekarek János

Pulai Józsefné és Vinis Krisztiánné különdíjjal jöttek haza a versenyről Fotó: Zsedrovits Enikő

Nem sikerült… Szépek voltak a remények, és az esély is megvolt mindenre, de nem nyertek a Zalagast dunaújvárosi szakácsnői a pénteken Budapesten megrendezett Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018 döntőjében.

Ami azt illeti, a tizenkét csapat között még helyezést sem sikerült kiharcolniuk: csak az első három helyezettet állították rangsorba a szervezők. A versenyt az Eurest budapesti csapata nyerte.

Azonban Pulai Józsefné és Vinis Krisztiánné, akik végig igen jó csapatot alkottak, mégsem jönnek haza üres kézzel a fővárosból. A Hung­expon rendezett versenyen, ott, ahol előző nap még a Bocuse d’Or szakácsverseny zajlott, különdíjat kaptak.

Ahogyan a csapat menedzserétől, Szalainé Albrecht Orsolyától megtudtuk, a versenyző hölgyek erősen viselték az eredményt, büszkék maradtak teljesítményükre.

Pulai Józsefné és Vinis Krisztiánné különdíjjal jöttek haza a versenyről
Fotó: Zsedrovits Enikő

Teljes joggal!

Mindent, amit elértek, a napi munkájuk mellett érték el. Szívvel-lélekkel dolgoztak a sikerért. Már önmagában az a tény, hogy bejutottak a döntőbe, első versenyzésük alkalmával, nagy fegyverténynek számít!

Ugyanakkor nemcsak kollégáik, hanem a dunaújvárosi gyerekek is hasznot húztak munkájukból, a versenyre készülésükből. Idézzük csak fel a menüsort, amivel a szakácsversenyen indultak: az előétel balzsamecetes zöldsaláta diós pestóval, sült, paprikás afrikai harcsatekerccsel, a főétel dunapentelei joghurtos csirkemell parajos knédlivel, vajas céklával, zellerpürével, a desszert kókuszos, fehér csokis, paszternákos rizskehely szamócaöntettel...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában