feladványok

2018.02.09. 22:29

Rangos tanulmányi csapatversenyt rendeztek a Móriczban

A Móricz Zsigmond Általános Iskolában pénteken délután rendezték meg a Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulóját.

Pekarek János

Huszonhét csapat indult a tanulmányi versenyen Fotó: HK

Az egész országban ezen a napon, ugyanabban az időpontban oldották meg a központilag előírt és az érettségihez hasonlóan titkosított feladatokat a diákok. A Móriczban huszonhét csapat versenyzett a város és a környék iskoláiból, közülük huszonhárom (!) csapat a Móriczból nevezett, mondta el lapunknak a körzeti verseny szervezője, Murányiné Varga Beáta tanárnő. Ebben a versenyben fizika-, kémia- és biológia-feladatokat oldanak meg a harmadikostól nyolcadik osztályig a versenyzők, a gimnazisták külön feladatokat kaptak. A feladványok a tananyagra, illetve a kiegészítő tananyagra épülnek. A verseny a Móricz iskola négy tantermében zajlott.

Huszonhét csapat indult a tanulmányi versenyen Fotó: HK

Dunaújvárosból a rendező iskola mellett a Vasvári Pál Általános Iskolából és a Széchenyi István Gimnáziumból érkeztek még versenyző csapatok. Minden résztvevőt emléklapokkal jutalmaztak a szervezők. A továbbjutás kérdése csak a jövő héten dől el. A beadott feladatok értékelése után választják ki az országos verseny szervezői, hogy a Pannónia északi régióból, azaz Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Vas megyékből melyik lesz az az egyetlen csapat, amelyik bejut a végső döntőbe. A Bolyai tanulmányi versenyek minden tantárgyban a legrangosabbak közé tartoznak az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában