Évet értékeltek és báloztak

2018.02.01. 07:30

Fennállásának negyvenegyedik évét zárta a Kertbarát egyesület

Hagyományos évzáró-évnyitót tartott múlt szombaton a Dunaföldvári Kertbarátok Városvédő Egyesülete.

L. Mészáros Irma

Érdekes és gazdag program várta a kertbarátokat az évzáró összejövetelen Fotók: LMI

Az ünnepi vacsora előtt Lipták Tamás, a civil szervezet elnöke összegezte az elmúlt esztendő legfőbb eseményeit. Volt mit sorolni, hiszen programokban gazdag évet hagytak maguk mögött. A Téli esték előadásait szinte mindig telt házas közönség követte figyelemmel. Sikeresen lezajlott a borverseny, jól kezelt nedűk kerültek a zsűri elé. Szakmai kiránduláson megismerkedtek a fülöpjakabi biogomba-termesztéssel, de tanulságos volt a földvári Rivnyák család gyümölcsösében vagy a Sűrű család pincéjében tett látogatás is.

Lipták Tamás elnök felidézte a
közösség 2017-es évének legfontosabb
eseményeit, élményeit

 

Sokak örömére megjelent a közösség negyven évét bemutató Gyógyító kert című kötet, a Lukácsi házaspár munkája. Rabi Zsolt elkészítette az egyesület színvonalas honlapját. A kertbarátok jártak Erdélyben és Olaszországban, egy csoport együtt nyaralt Cserkeszőlőn. Többször szerveztek közös színházlátogatást. Aktívan részt vettek a városi rendezvényeken, jó házigazdái voltak a Márton-napi és az adventvasárnapi programnak. Palacsintát sütöttek a tanodásoknak, kertet alakítottak ki az új tájház udvarán. Az éves programokat a vetített képek is felidézték. Az elnök virágcsokorral mondott köszönetet a legaktívabb tagoknak, Farnek Antalnénak, Takács Lászlónénak, Terner Istvánnénak és Horváth Attilánénak. Egyperces néma felállással megemlékeztek az év során elhunyt három társukról.

Érdekes és gazdag program várta a kertbarátokat az évzáró összejövetelen
Fotók: LMI

A kertbarátoknak a városért végzett példaértékű közösségi tevékenységét méltatta az évzárón mondott beszédében dr. Süveges Árpádné alpolgármester. Jelen volt a rendezvényen több önkormányzati képviselő is.

A csaknem százhúsz résztvevő  hangulatos műsorszámoknak tapsolhatott. Láthatták a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola és a Violin Művészeti Iskola három kisdiákja táncos produkcióját, Tóth-Varga Bettinát és Tóth Lolitát, illetve a gyermek korosztály világbajnoki cím tulajdonosát, Vén Leventét. Fellépett a dunaföldvári Ördögszekér Táncegyesület ifjúsági csoportja és a Zsigec musical. A programot vacsora és Horváth Csaba zenéjére hajnalig tartó tánc követte. A tombolajegyekből befolyt összeget a civil szervezet tagjai a Beszédes József Vízitúra Sportklub nemrég leégett csónakházának felépítésére ajánlották fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában