kordonokkal

2018.01.13. 11:30

Munkaterület lett a rendelő környéke

Tettekre váltották a szavakat napokon belül: a Fejér Megyei Kormányhivatal átadta a zöld rendelőt a felújítással és átalakítással megbízott kivitelezői konzorciumnak, és elkezdődik a munka.

Körmendi Erzsébet

Kerítéssel zárták körbe a munkaterületet, a hónap második felében kezdődik a felújítás Fotó: AG

Bő egy hete vette át a Fejér Megyei Kormányhivatal az egykori zöld rendelőt Dunaújváros önkormányzatától, és adta tovább a kivitelezést elnyert cégtársulásnak, a Grabarics-Renalpin-Pont-Plan Konzorciumnak, és máris látszata van a munkák előkészületeinek: ahogyan azt két napja előre jelezték, kordonnal kerítették körbe a beruházási területet a biztonságos munkavégzés érdekében.

Kerítéssel zárták körbe a munkaterületet, a hónap második felében kezdődik a felújítás Fotó: AG

Az egykori zöld rendelő felújítását, közigazgatási központtá – járási hivatallá – alakítását végző kivitelező konzorcium tehát már felvonult a területre, lekerítette a munkaterületet, és január második felében a tényleges kivitelezési munkálatok is megkezdődnek, és várhatóan még idén nyáron be is fejeződnek.

A pályázat keretében tervezett épület-felújítás során igyekszik a kivitelezői konzorcium a szakmai és hatósági előírások figyelembevételével úgy meghatározni a lekerítendő zöld területet, illetve parkolót, hogy az a lehető legkisebb mértékben zavarja a környéken lakókat.

Tekintettel arra, hogy a beruházás megvalósítására szűk fél év áll rendelkezésre, az építkezési területen hétköznap – esetlegesen hét végén is – folyamatos munkavégzésre lehet számítani, valamint a parkoló folyamatos igénybevétele is előfordulhat, hogy az építkezés során a munkaterület nehézgépjárművekkel és daruval is megközelíthető legyen.

A tájékoztató alapján a kivitelező igyekszik odafigyelni a lakossági igényekre, és figyelembe venni azokat a megvalósítandó létesítmény kivitelezésénél, azonban kérik a környékben élők türelmét a beruházás befejezésének a végéig. A parkolók kiürítése január 11. (csütörtök) óta folyamatosan zajlik.

A megrendelő megköveteli a konzorciumtól a burkolatokat eredeti állapotoknak megfelelő helyreállítását, valamint a tereprendezést.

A kivitelező cégtársulás azzal zárta a tájékoztatóját, hogy előre köszönik valamennyi dunaújvárosi lakos megértését, segítségét, türelmét – akár helyi lakosként, akár közlekedése során átutazóként érintett a fejlesztési helyszíneken -, hogy megértésével, türelmével segíti ennek a hosszú ideje húzódó problémának a megoldását, a járási hivatal épületének kialakítását, a város fejlődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában