fejlesztő foglalkozások

2018.01.09. 17:30

Tovább gyűlnek a kupakok az újvárosi Letíciáért

Számtalan olvasónk lelkét megérintette Móna Jázmin Letícia sorsa. A kislány családja számára minden jótékony forint óriási támogatás.

Kovács Anita

Most rajtunk volt a sor, hogy átadjuk a jótékony forintokat érő kupakokat Letícia édesanyjának, Kovács Viktóriának (jobbról). Fotó: Zsedrovits Enikő

Nem ismeretlen olvasóink számára Móna Jázmin Letícia története, hiszen rendszeresen hírt adott lapunk a jövő hónapban ötödik életévét betöltő kislány gyógyulásának mérföldköveiről. Letícia a nemrégiben elvégzett csípőficam-műtétje után pont tegnap kezdte meg a fejlesztő tornák sorát. Ottjártunkkor édesanyja, Kovács Viktória így mesélt az elmúlt időszak megpróbáltatásairól: – Már éppen kezdett szépen kúszni, mászni, amikor szükségessé vált a csípőműtét elvégzése. Ezután hat hét gipsz következett... Így most letapadt, kötött izmokkal, régóta át nem mozgatott ízületekkel kezdte meg a rehabilitációs tornát. Két órát voltunk délelőtt, és a vártnál jobban teljesített, aminek nagyon örülünk. Sajnos májusban még egy csípőműtét vár Letíciára és addig is ahányszor csak tudjuk, Budapestre visszük, ahol hatékony mozgásfejlesztő foglalkozásokkal segítik egyensúlyának, és koordinációs képességeinek a fejlődését.

Háromhavonta jön össze akkora adag, amit érdemes elszállítani. Addig garázsban gyűjti Letícia édesanyja, Kovács Viktória a necczsákokba, szatyrokba, dobozokba rendezett műanyag kupakokat
Fotó: ZsE

Mondanunk sem kell, a család számára nemcsak lelkiekben hatalmas feladat Letícia huszonnégy órás felügyelete, hanem a família költségvetését is jócskán megtépázzák a folytonos utazási, orvosi kiadások. A talpraesett anyuka ezért egy garázsban szorgalmasan gyűjti a segítő szándékú emberek felajánlásait, a zsákokba rendezett műanyag kupakokat. Ezeket szaporította az az öt nagy zsáknyi kupakhalom, amit olvasóink juttattak el szerkesztőségünkbe. Kovács Viktóriától megtudtuk, hogy kilójáért hatvan forintot fizetnek, és a felpakolásban, szállításban egy ismerőse segít.

Most rajtunk volt a sor, hogy átadjuk a jótékony forintokat érő kupakokat Letícia édesanyjának, Kovács Viktóriának (jobbról). Fotó: Zsedrovits Enikő

Körülbelül háromhavonta jön össze másfél tonnányi kupak, amivel már érdemes útnak indulni Tinnyére vagy Csömörre, ugyanis az anyuka kinyomozta, ott veszik át legmagasabb áron. A felajánlások pedig az ország minden pontjáról, sőt még külföldről, postán is érkeznek – minden jótékony forint jelentős segítség a család számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában