Fejlesztések

2018.01.15. 07:00

Megújult környezetbe érkeznek a kisbabák a Szent Pantaleon Kórházba

A Szent Pantaleon Kórház folyamatos fejlesztésének jó példája a szülőszoba, amely széles társadalmi összefogás eredményeként újult meg a közelmúltban.

Körmendi Erzsébet

Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója (b) jelenlétében Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere is megtekintette a felújított szülőszobát

Fotó: Zsedrovits Enikő

Társadalmi összefogás, pályázatok, saját források eredményeképpen nagy öröm a Szent Pantaleon Kórházban, hogy fejlesztés következményeként a szakma és a kor elvárásainak megfelelő szülőszobája lett a szülészeti és nőgyógyászati osztálynak. A korszerűsítés az osztály mindkét szintjét, így a második és a harmadik emeletet is érintette.

A második emeleten a nőgyógyászati kisműtőt klimatizálták. A harmadik emeleten a szülőszoba épületi és épületgépészeti felújítása valósulhatott meg. Ennek eredményeként így megfelelő környezetbe kerülhettek a korábban eszközfejlesztési pályázaton nyert szülőágyak és szüléshez szükséges orvosi eszközök is. Megvalósulhatott a vajúdó, a szülőszoba és a császárműtő komplett korszerűsítése, egyúttal a szülészeti műtősnői szoba vizesblokkjának felújítására is sor kerülhetett. A szülőszoba klimatizálása sem maradt ki a sorból, ami a nyári melegben nagy előnyt jelent majd. Természetesen mindezekhez teljes burkolatcsere is társult. Gondoltak a szakemberek a leendő apukákra is: a szülőszobán belül számukra is kialakítottak egy helyiséget, ahol átöltözhetnek, hogy részesei lehessenek gyermekük születésének.

A megnövekedett igények miatt kialakítottak még egy VIP-szobát az osztályon. Így a szülészeten három darab kétágyas VIP-kórterem van. Az új VIP-kórterem az előzőekhez hasonló felszereléssel rendelkezik. Információink szerint az osztály és a kórház vezetői nagy örömmel tettek eleget ezeknek az elvárásoknak, hiszen az utóbbi tíz esztendő alatt folyamatosan növekszik azoknak a kisbabáknak a száma, akik a Szent Pantaleon Kórházban jönnek világra – ez a szám a múlt évben is emelkedett.

Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója (b) jelenlétében Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere is megtekintette a felújított szülőszobát
Fotós: Zsedrovits Enikő

A kórház fejlesztése folytatódik, tudtuk meg az intézmény által közreadott sajtóanyagból, amelyben a következő áll: „Az eddig elért eredményeinkre, fejlesztéseinkre nagyon büszkék vagyunk, de korszerűsítési feladatunk van még bőven. Kollégáink méltatlan munkakörülményein igyekszünk változtatni azzal, hogy a hatodik emeleti munkaügy felújítását elvégezzük. Pályázatot nyújtottunk be a rendelőintézet hetedik szintjén lévő diabetológiai szakrendelés átalakítására, a rendelőintézetben a lift cseréjére, valamint szeretnénk az alagsorban lévő tornateremet is megfelelő környezetbe költöztetni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában