Támogatás, gondozás

2018.01.19. 13:00

Átadták az inkluzív centrumot a Petőfi iskolában

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolában az inkluzív centrumot.

Balla Tibor

Egy mozgásos, zenés bemutatóval kedveskedtek a diákok az átadó ünnepségen

A történet tavaly kezdődött, amikor Androvics Lászlóné, a Tesco Express vezetője egykori petőfis szülőként felhívta Gálosfai Tímea intézményvezető-helyettes figyelmét a Tesco által meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű programra. Ekkor álmodta meg az inkluzív centrumot Gálosfai Tímea, és írta meg a Petőfis Tanítványainkért Alapítvány (amelynek célja, hogy az esélyegyenlőség megteremtésének zászlaja alatt felkarolják a tehetséges diákokat, és segítsék a gondokkal küszködőket problémáik megoldásában, valamint támogassák az iskolai élet minden területét) pályázatát, amelyben a felszabadult gondnoki lakás hasznosításaként az inkluzív centrum kialakítását tűzték ki célul. A pályázatot nagy szülői és vásárlói támogatással meg is nyerték. A kapott 400 ezer forintból és a szülők, kollégák támogatása révén most valósult meg az inkluzív centrum.

Egy mozgásos, zenés bemutatóval kedveskedtek a diákok az átadó ünnepségen

A három helyiségből álló terület három különböző célt szolgál. Az egyikben két kisebb, a kiscsoportos fejlesztést szolgáló terem, valamint egy, nagy mozgásokat támogató szoba van, ahol a sajátos nevelési igényű (SNI) és beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel (BTMN) tanulók komplex fejlesztése fog zajlani. A tehetséggondozó szobában főleg délutáni foglalkozások kapnak helyet, előtérbe helyezve a sakkoktatást. A könyvtári szobában az eddigi szűk lehetőségek kibővítéseként könyvtárhasználati foglalkozások lesznek.

Rendkívül népszerű a sakkszakkör
Fotók: Zsedrovits Enikő

Rideg István intézményvezető köszöntő szavai után Korsós Máté és Rell Karina versmondása és egy mozgásos bemutató – amelyben Mendi Jázmin és Kargl Milán énekeltek – is színesítette az átadót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában