Feladatok és fejlesztések

2018.01.12. 14:00

Idén is további beruházásokat tervez a Dunaújvárosi Óvoda

Szakmai és az eszközállomány tekintetében is az ország élvonalához tartozik a Dunaújvárosi Óvoda, amely saját lapját is elindította az elmúlt évben.

Szabó Szabolcs

Minden gyerkőcre figyelnek

- Úgy vélem, a tavalyi esztendőt jó eredményekkel zártuk. Egyrészt több tagintézményünk esetében jelentős fejlesztéseket, beruházásokat tudtunk végrehajtani, másrészt sikerült tovább tágítani kapcsolatrendszerünket. Ennek köszönhetően gyümölcsöző kapcsolatot ápolunk a város vezető sportegyesületeivel, kulturális intézményeivel. Fontos szakmai előrelépésnek tartom, hogy a kollégák közül sokan vesznek részt szakmai továbbképzéseken, ennek köszönhetően egyre több a Dunaújvárosi Óvoda kollektíváját gyarapító többdiplomás óvodapedagógus, és ami a szakmai minősítéseket illeti, sokan lépnek eggyel feljebb, így kiváló szakemberek szerzik meg a pedagógus 1, és a pedagógus 2 minősítési fokozatot. Ám ez csak a háttérmunka, a lényeg, hogy a gyerekek és a szülők is érezzék, hogy egy gondoskodó, megértő, a kisgyermek fejlődését segítő környezetben vannak – mondta el lapunknak Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda intézményigazgatója.

A tagintézmények korszerűsítése, az óvodapedagógusok szakmai fejlődése mind-mind csak háttérmunka. A lényeg: a gyermekek – és szüleik – érezzék, hogy gondoskodó, megértő, a fejlődést segítő környezetben vannak. 
Fotó: Ady Géza

 

Milyen ma dunaújvárosi óvodásnak lenni?

- Kollégáimmal azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb körülményeket teremtsük meg a gyermekek és a szülők számára. A Dunaújvárosi Óvoda bázisintézményként számos fejlesztést végrehajtott, és a munkát a jövőben is folytatni fogja. Az országos összehasonlítás tekintetében is büszkék lehetünk, hiszen mi tartunk, szervezünk szakmai előadásokat, továbbképzéseket. E ponton jegyezném meg, hogy intézményünk mindig is nyitott volt a kapcsolatépítés terén. Ennek köszönhetően mára kiváló kapcsolatokat ápolunk a város vezető kulturális intézményeivel és sportegyesületeivel. Büszke vagyok arra is, hogy óvodáinkban egyre több multifunkcionális kültéri sportpálya létesül. A fejlesztések az idei évben is folytatódnak majd. A Dunaújvárosi Óvoda az utóbbi években is jól élt a pályázati lehetőségekkel, e tevékenységünket a következőkben is hatékonyan kívánjuk folytatni.

Minden gyerkőcre figyelnek

Miként alakult a gyermeklétszám az utóbbi években?

- Összességében gyakorlatilag egy stagnáló tendencia mutatható ki. Csak egy példa: 2015 októberében 61 csoportunkban 1289 főt regisztrálhattunk, 2018 januárjában pedig ez a szám 1303, 56 csoportban. Sajnos, tényszerű az, hogy a várost sújtja elvándorlási hullám. A fiatalok kiköltöznek vidékre, vagy külföldön vállalnak munkát. Ez természetesen a gyermekvállalásra és gyermekek felnevelésére is kihat. A kollégáimmal azon dolgozunk, hogy a dunaújvárosi óvoda vonzó legyen, segítse az itt maradást, a letelepedést. Mind a szakmai felkészültségünket, mind az eszközállományt tekintve úgy vélem, nincs miért szégyenkeznünk. Sőt, tavaly elindítottuk, belső kiadványunkat, szülői támogatással a Csicsergőt, amely a helyi óvodai életről szól. Úgy látom, sikerül előre lépnünk.

Gyenes Józsefné a Dunaújvárosi Óvoda intézményvezetője büszke arra, hogy a városi óvodák szoros kapcsolatot ápolnak a helyi nevelési és kulturális intézményekkel FOTÓK: AG

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában