Meddig tart még?

2018.01.06. 08:30

Gagarin téri átjáró: újabb omlás után

Egy újabb homlokzati elem szakadt le a Gagarin tér 15-17. számú lépcsőházak közötti átjáróban.

Szabó Szabolcs

Gombos István önkormányzati képviselő, városunk alpolgármestere és Boros Pál a Gagarin tér 15-17. szám alatt található, omladozó átjáró előtt

Fotó: Zsedrovits Enikő

Szerencse a történtek ellenére, hogy ez a Gombos István kezdeményezésére a már kordonnal elzárt részen történt.

Lapunkat a történtekről az ott élő Boros Pál értesítette, aki elmondta, bár e problémakör most kapott nagyobb nyilvánosságot, ám az átjáró műkő burkolatával már korábban is voltak gondok – ezt többször jelezték is a közös képviselőnek. Pénteken több lakóval is beszéltünk, mint elmondták, a legfontosabb, hogy mielőbb megszűnjön az omlás- és balesetveszélyes állapot. Valamint a Gagarin téren lakók szeretnék, hogy a felújításig, ha csak korlátozottan is, de használhassák az átjárót. Gombos István a körzet önkormányzati képviselője a helyszínen több új információról is beszámolt.

Gombos István önkormányzati képviselő, városunk alpolgármestere és Boros Pál a Gagarin tér 15-17. szám alatt található, omladozó átjáró előtt
Fotós: Zsedrovits Enikő

- A napokban történt további omlás miatt is egyéni képviselői indítvánnyal fordultam Cserna Gábor polgármesterhez, hogy a város vagyonkezelő cége, a DVG Zrt. soron kívül mérje fel, hogy milyen sürgős munkálatokat kell elvégezni az átjáróban a balesetveszélyes állapot megszüntetése érdekében. Érdemes megjegyezni, hogy a Gagarin tér 7-9. közötti árkádoknál is jelentkezett számos probléma – ezek felújítására már megszavazta a támogatást a közgyűlés -, így észszerű lenne mindezeket egy csomagban kezelni. Bízom benne, hogy már a januári rendes közgyűlésen napirendre kerül és megoldódik az átjáró ügye a lakók megelégedésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában