Ünneplő és ünnepelt véradók

2017.12.03. 15:30

Sokan adnak sokat, de továbbra is várja a csatlakozókat a helyi vöröskereszt

Csütörtök este évet zárt a helyi és a térségi véradóközösség. Egy kitartó és összetartó csapat, amely idén számos emlékezetes donortoborzóval is jelentkezett. 

Szabó Szabolcs

Oklevéllel a kézben – Nyárasdi Istvánt ötvenszeres, Hegyesi Lászlót száztizennyolcszoros véradóként köszöntötték csütörtökön este Fotó: Ady Géza

Mint arról már pénteki lapszámunkban is olvashattak, csütörtökön este tartotta hagyományos évzáró, évértékelő rendezvényét a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete a Dunaújvárosi Egyetem főépületében, ahol a jubiláló és a hamarosan „nyugdíjba vonuló” önkénteseket is köszöntötték. Dr. Bozsits Attila, a szervezet elnöke kiemelte bár sok ismerős véradó látogatja rendesen a véradási lehetőségeket, ám a szervezet törekszik arra, hogy bővítse a véradók számát, és egyre több fiatal számára mutassa meg e mozgalom, a segíteni akarás fontosságát és a véradás szépségét.

Oklevéllel a kézben – Nyárasdi Istvánt ötvenszeres, Hegyesi Lászlót száztizennyolcszoros véradóként köszöntötték csütörtökön este Fotó: Ady Géza

Feth Katalin, a dunaújvárosi területi szervezet vezetője köszöntőjében arra is kitért, hogy idén több emlékezetes és nagy népszerűségnek örvendő véradási alkalmat is szerveztek, így sikerült megszólítani a potenciális véradókat a „retró”, valamint a „halloween” véradási kezdeményezésekkel. A vöröskereszt képviselői fontosnak tartották megemlíteni: köszönettel tartoznak a helyi médiának is, amely rendszeresen tudósít a véradómozgalom eseményeiről.

Tarány Gábor százháromszoros véradó Feth Katalintól és dr. Bozsits Attilától vette át az oklevelet

A csütörtöki eseményen elismerő oklevéllel jutalmazták a szervezők a DH segítő tevékenységét, a díjat Várkonyi Zsolt főszerkesztő vette át. Bár az évzárón túl vagyunk, decemberben is folytatódik a véradás. A jövő héten kedden 14 és 17 óra között várják az önkénteseket a Vasvári Pál Általános Iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában