közösen

2017.12.28. 11:00

Emberségből jelesre vizsgáztak a kulcsiak

A Jövő Kulcsa Egyesület, Kulcs Község Önkormányzata és a Kulcs Biztonságáért Polgárőr Egyesület közösen tett eleget a Szociális Szolgálat halasztást nem tűrő kérésének.

Balla Tibor

Farkas Géza bácsi a régi, kilyukadt, üzemképtelen kályhát mutatja Fotók: KBPE

Jobb Gyulához, Kulcs polgármesteréhez még az ünnepek előtt Sárköziné Zsuzsa, az Adonyi Szociális Intézmény kulcsi megbízottja juttatott el egy levelet, amelyben a következő helyzetet vázolták:

Az Erősítő úton lakik egy gondozottjuk, Farkas Géza bácsi, akinek kilyukadt a kályhája, és napok óta nem tud fűteni, fagyoskodik. A polgármester haladéktalanul autóba ült, hogy felmérje a helyzetet, és megállapította, hogy tényleg nagyon hideg volt nála, körülbelül 5-6 fok, de sajnos más probléma is akadt. Felhívta „A jövő kulcsa” Egyesületnél Moró Péter elnököt, illetve a Kulcs Biztonságáért Polgárőr Egyesületetnél Pulai Tibor Ferenc koordinációs vezetőt.

Farkas Géza bácsi a régi, kilyukadt, üzemképtelen kályhát mutatja
Fotók: KBPE

Ők azonnal segítségére siettetek. Az egyesület adományból biztosítja az anyagiakat, Jobb Gyula pedig Pulai Tibor Ferenc segítségével be is üzemelték a kályhát, amit szerencsére a barkácsáruházban meg tudtak vásárolni.

Másnap Géza bácsit újabb kellemes meglepetés érte, a kályha mellé tüzelőt is kapott Kulcs Község Önkormányzatától, amit saját autójukkal ki is szállítottak, majd be is hordtak, és előkészítettek a számára a megfelelő módon.

Doma Balázs és Doma Mónika személyesen adta át a csomagot

Mindezt közzé tették a polgárőr egyesület közösségi oldalán. Ezt a bejegyzést látva megkereste őket Doma Balázs és Doma Mónika, hogy felajánlásukkal enyhítsék Géza bácsi ünnepi magányát, kiszolgáltatottságát. A barátok összefogásával óriási csomagot adtak át a bácsinak, amely tartalmazott többek között tartós élelmiszert, rejtvényeket, süteményt, és az elmaradhatatlan karácsonyi ebédet. És ha mindez nem lenne elég, ígéretük szerint rendszeresen fogják látogatni a bácsit, figyelik életvitelét, s ahol szükséges segítik.

Emberségből jeles!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában