Hagyma és szemes bors

2017.12.20. 10:00

A kamrában kéznél van a segítség, ha kínoz a köhögés

A vöröshagyma és a szemes fekete bors egyaránt segít, hogy leküzdjük a kínzó, felszakadni nem akaró köhögést. Korcsmáros Mária gyógynövénytermesztő szakmunkás szerint nem kell rögtön a patikába szaladni, ha köhögünk, inkább vegyük elő a szemes fekete borsot és a vöröshagymát.

Tóth B. Zsuzsa

A különféle hagymákban sok a vitamin Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A borsból egy evőkanálnyit dobjunk félliternyi forró vízbe, majd mindössze tíz másodperc várakozás után zárjuk el alatta a tüzet. Aztán ázzon, amíg konyakszínű nem lesz, akkor vegyünk ki belőle pár kortyot és igyuk meg. A többiből ázzon még a hatóanyag. Apránként kortyoljuk el, ízesíthetjük mézzel, cukorral. Talán nem is gondolnánk, de kellemes, egyáltalán nem erős az íze, gyerekek is ihatják. A vöröshagymát aprítsuk össze, és kristálycukorral keverve fogyasszuk. A hagyma tele van vitaminnal, erősíti az immunrendszert, zsírlebontó hatása miatt fogyaszt, ezért disznótoros után is tanácsos enni, segíti az emésztést. Tisztítja a beleket, rendbe teszi az emésztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában