ételosztás

2017.12.15. 11:30

Jó ételt adtak és jó szívvel adták!

Pompás és meleg babgulyást ehettek a rászorulók csütörtökön kora délután a Dózsa mozi előtti téren.

Pekarek János

görögkat ételosztás Fotó: Zsedrovits Enikõ

A Dunaújvárosi Görögkatolikus Parókia és a Pentelei Szent Pantaleimon Alapítvány szervezésében csütörtökön délután egy órától meleg ebédet osztottak rászorulóknak a Dózsa mozi előtti téren.

Az ebédet, ami igen gazdag babgulyásból és kenyérből állt, helyben is meg lehetett enni: a szervezők három asztalt és hat padot állítottak fel a téren, valamint kellő mennyiségű műanyag étkészlettel rendelkeztek ehhez. Azonban, aki inkább otthon fogyasztotta volna el az ételt, akár el is vihette a magával hozott ételhordóban.

Kovács István görögkatolikus parókus elmondta: háromszázötven adag meleg ételt főztek ehhez a szeretetakciójukhoz, amelyet rendszerint havonta egyszer megtartanak.

A havi rendszerességű, jótékony ételfőzés és -osztás gondját általában egy templomjáró, görögkatolikus család vállalja magára, mondta lapunknak a parókus úr. E decemberi akció költségeit viszont a dunaújvárosi ruszin nemzetiségi önkormányzat vállalta magára – amely sok szállal kötődik a görögkatolikus parókiához. A bagulyás elkészítéséről pedig (mint már oly sokszor) Dobrovics János gondoskodott. Az étel kiosztásában is részt vett, családjával: a pult mögött ott állt Dobrovics János mellett Takács-Dobrovics Brigitta, férje, Takács Bence, valamint Kozma Edina és Vass Zoltán.

Süki Ferenc egy adag gazdag babgulyással, kenyérrel Fotó: ZsE

A téren ebédelők között voltak fiatalok, idősebbek, férfiak és nők. Többször is lehetett venni, és többen éltek is ezzel a lehetőséggel. Süki Ferenc, az egyik ebédelő szerint itt mindig jó az étel, és jó szívvel adják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában