Igen vagy nem...

2017.12.02. 11:00

Fiataloktól a drogproblémáról

Volt egy srác, aki boldog szeretett volna lenni. Egy buliban igent mondott, elfogadta a szert, és pár órára elfelejtette a gondokat. Majd a rabjává vált ennek az érzésnek. De elérkezett a nap, amikor a szemem láttára majdnem belehalt.

Baráth Viktória

Még eldönthette, hogy nem kell neki ez. Nagy akaraterő kellett hozzá, de sikerült leszoknia. Mára már csak rossz emlékként tekint vissza erre az időszakra.

Manapság sajnos egyre ,,trendibbé” vált a drogok, kábítószerek használata a fiatalok körében. A kipróbálás előtt senki sem gondol arra, hogy bele is halhat. „Ugyan már, ez velem nem történhet meg!” – ebből a gondolatból lesz az elmúlás. Sokan azért kezdik el, mert azt remélik, ezzel menők lesznek a barátok előtt. De valójában csúsznak lefelé, egy mélypont alá, ahonnan elég nehéz kikerülni. Azt hiszik, ha ide menekülnek a valóság elől, akkor megszűnnek a problémák. De egyedül vannak ott, mivel senki sem áll mellettük.

Ha te is odatévedsz, magadra maradsz. Az ellenkezőjét kapod annak, amit szeretnél ott a buliban. Gondold végig, és légy bátor: mondj nemet!

Baráth Viktória 11/3.

Lorántffy középiskola

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában