Varázsos hangulat

2017.12.11. 21:19

A bánkisok meglepetést vittek a kórház gyermekosztályára

Megjelent néhány középiskolás hétfőn délután a városi kórházban, néhány dobozzal a hónuk alatt.

Pekarek János

Bánkisok ajándéka a kórházban Fotó: Zsedrovits Enikõ

Tudósítókat sokféle meglepetés érhet, kellemes és kellemetlen is, de nagyobb hatású, mint azokat, akik hétfőn délután fél háromkor a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gyermek- és fül-orr-gégészeti osztályán jelen voltak, aligha találhatja el.

Látszólag jelentéktelen papírdíszekről, kis állatfigurákhoz kötött szaloncukrokról volt szó. De: fontosak voltak!

Kórház, gyermekosztály, ajándékozó és megajándékozott

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma osztályainak diákjai jelentek meg hétfő délután a Szent Pantaleon Kórház gyermek-, majd fül-orr-gégészeti osztályán, hogy az általuk készített karácsonyi díszekkel ékesítsék az osztályok kórtermeit, és egyenként megajándékozzák kis meglepetéseikkel a kórház ezen osztályain fekvő kisgyermekeket. Már ez is szép. Tavaly is megtették ezt, ami még szebb. Ám volt olyan diák, aki annyira fontosnak tartotta ezt az akciót, hogy még kerekesszékben ülve is részt akart venni benne: őt Kis Krisztiánnak hívják.

Bánkis diákok és Szigetfűné Papp Szilvia Fotók: Zsedrovits Enikő

Az akcióban az oktatási intézmény 9/B, 10/B, 11/A, 12/A, 12/C osztályainak tanulói vettek részt, időt, fáradságot nem sajnálva. Kísérő tanáraik voltak: Szabóné Papp Krisztina és Szigetfűné Papp Szilvia, akik testvérek. A kórház részéről az osztályvezető főorvosok mellett Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató köszönte meg, remélve, hogy ez a kialakulófélben lévő hagyomány ezután is megmarad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában