Tudomány hete

2017.11.15. 20:13

A legjobbak versenye: Tudományos Diákköri Konferencia az egyetemen

Egész délután zajlottak a szekcióülések a Dunaújvárosi Egyetemen a Tudományos Diákköri Konferencián.

Balla Tibor

a

A diákok tudományos versenye 6 szekcióban (gazdaságtudományi, informatikatudományi, kommunikáció- és médiatudományi, kommunikáció- és médiatudományi angol nyelvű, műszaki tudományi, neveléstudományi) 39 munkát nyújtottak be, és adtak elő a nap folyamán.

A nap végén az ünnepélyes eredményhirdetésen a díjakat dr. Palotás Béla tudományos és kutatási rektorhelyettes adta át az arra érdemeseknek. Elmondta, jó úton jár, aki tudományos diákköri munkát végez, ugyanis ezzel tényleg megalapoz egy jövőt magának, s akik ezzel foglalkoztak, általában jó helyekre kerülnek.

Az átadóünnepségen részt vett dr. Zachár András TDT elnök, Dósáné Pap Györgyi TDT titkár és Melkovics János projektmenedzser, tehetséggondozási munkacsoportvezető is, aki elmondta, idén nagyszámú külföldi résztvevő volt, a dolgozatok egyharmada angol nyelven hangzott el. A szekciók vezetői elmondták tapasztalataikat a látott és hallott munkákkal kapcsolatban. Összességében elmondható, hogy mindannyian kifejezetten magas színvonalúnak találták a dolgozatokat, olyannyira, hogy az informatika szekciónál komoly gondot okozott a döntés.

A legjobbak legjobbjainak munkáit javasolták az országos Tudományos Diákköri Konferenciára. Az első három helyezettet díjazták. Az elsők 15, a másodikak 10, a harmadikak ötezer forinttal gyarapodtak a dicsőség és a könyvjutalmak mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában