Fontos ügy

2017.11.16. 07:00

Újra nyithat a Technikumban a kisposta – hat órában várják majd az ügyfeleket

A szerdai közgyűléssel összhangban várhatóan január 2-től már ismét üzemel majd a Technikum városrészi kisposta. A helyiek szerint is igény van erre az egységre.

Szabó Szabolcs

Cserna sajttáj Fotó: zsedrovits Enikõ

- Hosszas egyeztetés után a Magyar Postával is sikerült megállapodnunk, valamint a DVG Zrt. is vállalta, hogy üzemelteti majd a városrészi postát, így bízom abban, hogy a csütörtöki közgyűlés is megszavazza majd, hogy Dunaújváros Technikum városrészében ismét megnyíljon a posta – fogalmazott Cserna Gábor.

Cserna Gábor polgármester, az egykori és várhatóan jövőbeni postaegység előtt tartott szerdai sajtótájékoztatóján kifejtette:

Cserna Gábor polgármester a technikumi posta előtt Fotó: ZsE

- 2015-ben az önkormányzat vezetése nagyon szomorúan fogadta, hogy a Magyar Posta vezetése úgy döntött, hogy a forgalom csökkenése miatt bezár három helyi, kisebb postaegységet. Ez három városrészt: Pentelét, a Barátságot és a Technikumot érintette. A megszüntetés pillanatában már elindult az ötletelés, hogy miként is lehetne ezeket az egységeket, ha csak részben is, de újra üzemeltetni, hiszen az érintett kerületek lakói jelezték, nagy szükség van helyben is postaszolgáltatásra. Az igények felmérése után megkezdtük az egyeztetéseket a Magyar Postával, így egy tárgyalási szakasz után, a DVG Zrt. üzemeltetésében már a közelmúltban újra nyithatott a Barátság és a Pentele városrészi posta. Most egy újabb lépést kívánunk tenni, hogy minden városrész visszakaphassa postáját. Remélhetően minderre a csütörtöki közgyűlés is rábólint majd, kerülve az aktuális pártpolitikai érdekeket – mondta. Cserna Gábor a posta finanszírozására is kitért, mint elmondta, a technikumi postaegységet a felújítási munkálatok után január 2-án nyit majd. Az üzemeltetési feladatokat a DVG Zrt. látja majd el, évente közel 7 millió forintért, ebben benne van az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan rezsi- és egyén fenntartási költsége is.

A választókerület képviselője, Nagy Zoltánné is sokat tett az újranyitásért Fotó: Zsedrovits Enikő

Cserna Gábor köszönetet mondott azoknak a helyi civileknek, akik mindvégig támogatták a posta újbóli nyitását, valamint a választókerület önkormányzati képviselőjének, Nagy Zoltánnénak, hogy évekent át küzdött a helyi posta újranyitásáért.

SOKAN DOLGOZNAK EZÉRT

Cserna Gábor polgármester is kiemelte, hogy a kerület önkormányzati képviselője, Nagy Zoltánné is sokat tett azért, hogy a jövő év elején újra nyithat majd a Technikum városrészi kisposta. Az egykori és leendő egység előtt tartott sajtótájékoztatón Nagy Zoltánné kifejtette:

- A bezárást követően azon dolgoztak, hogy minél előbb újra nyithasson a helyi lakosok által keresett és elfogadott létesítmény. Ennek érdekében sokat egyeztettünk a helyben élőkkel, és meghallgattuk az igényeiket, hogy pontosan milyen szolgáltatásokra is lehet szükségük a közeljövőben. A jövő év elejétől napi hat órában lesz nyitva a technikumi kisposta, így az itt élőknek nem kell majd máshová menni befizetni a csekkeket, elintézni más ügyeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában