Bolyai matematikai csapatverseny

2017.11.03. 22:51

Az általános iskolások vetélkedtek

SZÉKESFEHÉRVÁR/DUNAÚJVÁROS A 2004 óta rendszeresen megrendezett Bolyai matematika csapatverseny megyei fordulójának végeredményét múlt pénteken hirdették ki.

DH

A műsorral színesített díjátadónak a székesfehérvári Teleki Blanka iskola adott otthont. A vetélkedésre 3. osztálytól 12. évfolyamig lehetett négytagú csapatokkal nevezni. Az általános iskolások fordulóján vagyunk túl, a középiskolások januárban következnek. Az erők összemérése matematikatudást és csapatjátékot jelent, mivel egyedül nem teljesíthető a feladatsor az adott idő alatt.

A 19 megyén (Pest megye 3 körzetre van bontva) kívül a főváros 10 körzetéből és 4, határon túli magyar lakta romániai megyéből áll össze a teljes mezőny, amelyből mindenütt az első hat helyezettet jutalmazták. A helyi vonatkozású eredmények a 257 csapatot számláló Fejér megyei mezőnyben a következők:Harmadik osztályban 2. helyezett lett a Móricz „1111” nevű alakulata: Fáncsik Máté, Gurisatti Gergő, Pápai Zóra, Szmodics Emese, felkészítők Lászlóné Durecz Andrea, Szerencse Andrea.Ötödikben 3. helyen a Széchenyi kisgimisei végeztek: Molnár Botond, Szalai Levente, Szloboda Balázs, Tángli Mirtill, felkészítette őket Dukai Klára. Nevük: Négyszögletű kocka.6. helyet ért el a Móricz „Verhetetlen paradicsomok” gárdája: Barna Bettina, Bajusz Bernadett, Horváth Alex, Tóth Anna, akiket Erdélyné Braun Gabriella irányított. Hatodik évfolyamon 5. lett a Széchenyi „Cipőfűző leszorító pöcök” néven futó csapata: Gál Benedek, Molnár Máté, Szilaski Szonja, Urbán Panka, tanáruk Boldis Szandra és Pocsai Mária. A hetedik osztályos gimisek között 2. a Széchenyi „Végtelen” nevű brigádja: Fenyővári Krisztián, Göblyös Bence, Karászi Martin, Nagy Erik. Ugyanitt 4. lett a szintén Széchenyis „Kolb-ászok”: Pintér Róbert, Schinogl Péter, Szemenyei Péter, Szemenyei Levente. Mindkét csapatot Polányiné Boldog Katalin készítette fel.Összesen 66 csapat versenyzett Dunaújvárosból és környékéről. Gratulálunk a helyezetteknek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában