M6-os szakasz

2017.11.16. 11:30

Minden szempontból készen állnak! Megtartották a hóértekezletet és gépszemlét

Az M6 autópálya Érdi-tető – Dunaújváros, illetve a Dunaújváros – Szekszárd közötti szakaszán is megtartották a téli hóértekezlet és a gépszemlét.

DH

m

Ez az esemény minden évben egy különleges alkalom, amikor – a többi között – az autópálya téli üzemeltetésre felkészített és felszerelt gépeket és eszközöket tekinthetik meg az eseményre meghívott állami képviselők, hatóságok, katasztrófavédelmi és rendőri szervek. Az átlagos úthasználó részére is jól ismert nagy hóeltakarító gépek, hóekék mellett felsorakoztatták és bemutatták a speciális hómaró berendezést, illetve a pihenőhelyi járdaburkolatok síkosság-mentesítéséhez alkalmazott egyedi eszközöket is.

A koncessziós társaságok képviselői szerint ez az esemény minden évben kiváló alkalom arra, hogy az autópálya ezen szakaszain illetékes hatóságokkal és partnerekkel ápolják a kapcsolatot, és kötetlen formában tapasztalatot cseréljenek egymással.

Az iváncsai és a tengelici mérnökségen a koncessziós társaságok és az üzemeltetők vezetői tájékoztatást adtak az autópálya-üzemeltetés és fenntartás aktuális kérdéseiről, összegezték az elmúlt év tapasztalatait és informálták a résztvevőket a közelgő téli időszakra való felkészülés részleteiről. Az autópálya síkosság-mentesítéséhez használt speciális útszóró sót és az oldat formájában az út felületére kiszórandó anyagokat is megtekinthették az arra kíváncsiak.

Az iváncsai mérnökségen Faragó Péter, (b) a Duna Intertoll Zrt. vezérigazgatója, illetve Belle Örs, az M6 Duna és az M6 Tolna Autópálya Koncessziós Zrt. műszaki igazgatója adott tájékoztatást Fotó: M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt.

Belle Örs, az M6 Duna és az M6 Tolna Autópálya Koncessziós Zrt. műszaki igazgatója elmondta, hogy a Dunaújváros – Szekszárd közötti autópálya-szakaszon a téli üzemeltetési időszakot megelőzően modernizálták az informatikai rendszert, valamint új térfigyelő kamerákat helyeztek el az autópálya mentén a zártláncú kamerarendszer felújításának keretében.

Faragó Péter, a Duna Intertoll Zrt. vezérigazgatója valamint László Péter, az M6 Tolna Üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója is megemlítette, minden szempontból készen állnak a téli üzemeltetési feladatok elvégzésére. Mindketten hangsúlyozták a téli útviszonyok közötti közlekedés különleges körülményeit és felhívták az autópályán közlekedők figyelmét az időszak balesetveszélyeire, s kérték, hogy türelmes és megfontolt magatartással segítsék az autópálya hóeltakarítását végző gépláncok munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában