Nyitott kapukkal vártak

2017.11.07. 14:00

Oldott hangulatú ismerkedés az iskolával – Nyílt nap a Hildben

Nyílt napot tartottak tegnap a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája tantermeiben és tanműhelyeiben a pályaválasztás előtt álló fiatalok és szüleik számára.

Balla Tibor

Hild nyíltnap

A nyitott nap célja, hogy kicsit közelebb hozza a szakmákat a gyerekekhez. Az érkezőket nem a hagyományos szigorú iskolai környezet várta, az egyik tanteremben ugyanis egy rövidfilmet vetítettek számukra az iskola életéről, mindennapjairól. Ám ne a szokásos kortesfilmet tessenek elképzelni, mindezt Benny Hill stílusában rögzítették, teli humorral.

Így már sokkal oldottabb hangulatban hallgatták meg az általános ismertetőt az iskoláról, az elméleti és a gyakorlati oktatásról, a külső képzőhelyekről. Persze nem csak beszéltek róla, körbe is vezették őket a tantermeken, tanműhelyeken, de még a szakköröket is bemutatták, amelyek közt például ott figyel a bútorrestaurátor és a rajzszakkör is.

Oldott hangulatú ismerkedés az iskolával – képünkön Kaszás Naomi és Kun Attila József a nyílt napon Fotó: ZsE

A tanműhelyekben természetesen folyt a munka is. A kőműveseknél a boltíves falazást, a burkolást mutatták be, az ácsok egy félkész tetőszerkezeten dolgoztak, a szobafestő-mázolók a különböző technikáikról adtak tanúbizonyságot, az asztalosok bemutatták a korszerű CNC gépeket, esztergákat, a magasépítők eszközeivel, a teodolittal is megismertették a látogatókat, láthatták a korszerű laboreszközöket, és a világszerte elterjedt tervezőprogramjukat, az ArchiCAD-et. No és persze ne feledkezzünk meg az iskola rendkívül sikeres röplabdásairól sem, akik a tornateremben edzettek.

Tekintse meg galériánkat is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában