Drakula a véredet akarta

2017.11.02. 07:00

Különleges, jelmezes véradási akcióra várta a donorokat a vöröskereszt

Az önzetlen Drakula gróf és vámpír társai ezúttal is a közösség javára gyűjtögettek a vérbankba. A vöröskereszt figyelemfelkeltő akcióján jártunk. 

Szabó Szabolcs

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel – jutott eszünkbe, amikor a Dunaújvárosi Egyetemen rendezett „rémes” véradóbálra betoppantunk – rögvest köszöntött minket egy önzetlen, jó példával, azaz véradással elöljáró Drakula gróf, majd az Adams Family rémrendes kolóniája.

A véradás így nem egy fájdalmas tehertétel, hanem jó együttlét

- A korábban rendezett retró véradás hatalmas siker volt, azaz háromszor annyian jöttek el, mint egy átlagos véradónapon. Ezen felbuzdulva a kollégákkal kitaláltuk, hogy teszünk egy újabb kísérletet. A hozzánk is begyűrűző halloween ünnepkor ijesztő és egyben humoros elemeit felhasználva különleges felhívó kampánnyal, díszítéssel, jelmezekkel is készültünk, ezzel is jelezve, a véradás nem egy fájdalmas, úgymond „kórházi” tehertétel, hanem egy jó közösségi esemény is lehet, amelynek célja és küldetése, hogy segítsünk másokon – mondta el a DH-nak a szervezők részéről Feth Katalin, a helyi vöröskereszt vezetője, aki hozzátette, ha az újabb jelmezes kampányuk ismét eredményesnek bizonyul, úgy a jövő évben is több hasonló eseményt szerveznek majd. Ottjártunkkor magunk is tapasztalhattuk, a megjelent donorok is vették a lapot, sokan rémes jelmezben érkeztek.

Erdélyi Zoltán

Fánczi Zsolt

Décsi Dóra

 Évente többször is adok vért. Szerencsére egészséges vagyok, így kötelességemnek érzem, hogy segítsek másokon. Ajánlom mindenkinek, egyszer legalább tegyen egy próbát, nem fogja megbánni.

 Sokszoros véradó vagyok. A szervezők pedig évről évre mindent megtesznek azért, hogy felhívják a véradás fontosságára a figyelmet. Ehhez a kampányukhoz is első szóra csatlakoztam. Hajrá!

 Tizenkét éve már, hogy először eljöttem egy véradásra, azóta természetesnek érzem, hogy legalább évi három alkalommal éljek ezzel a lelhetőséggel. Nekem egy jó hangulatú program, másnak pedig segítség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában