Tavasszal kezdődhet

2017.11.10. 07:00

Két ütemben újítják fel a városi sportcsarnokot

A korábban már bejelentett sportcsarnok-beruházás jelenlegi állásáról tartott tájékoztatót tegnap Cserna Gábor polgármester.

Szabó Szabolcs

Cserna Gábor csütörtökön bejelentette: a karácsonyi ünnepek előtt az önkormányzat egyszeri, ötezer forintos támogatást biztosít a dunaújvárosi nyugdíjasoknak Fotó: Ady Géza

Cserna Gábor a sajtó képviselőinek kifejtette, bár párhuzamosan több nagy beruházás is zajlik jelenleg, vagy már tervezési szakaszba lépett az elmúlt hónapokban, a város és sportéletete szempontjából kiemelkedik a régóta várt csarnokfelújítás, amelynek előkészületei már folyamatban vannak. A polgármester kiemelte, a közel 6 milliárd forint összértékű beruházás teljes egészében állami forrásból valósul majd meg. A munkálatok lebonyolítója a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési (BMSK) Zrt. amelynek szakemberei rendszeresen egyeztetnek az önkormányzat és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetőivel. A kivitelezési munkák várhatóan a jövő év elején kezdődnek, és a tervek szerint 2019 szeptemberében adják majd át a megújult komplexumot.

A csarnoképítés jelenlegi állásáról a polgármester elmondta, mivel „kiemelt” besorolást kapott a beruházás, így jelentősen rövidülnek majd a szükséges hatósági eljárások. Jelenleg a kivitelezési terveken dolgoznak a szakemberek, és ehhez kapcsolódóan várhatóan hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárásokat is. Az építkezés két ütemben zajlik majd. Az első szakaszban teljeskörűen felújítják a jelenleg is használatban lévő sportcsarnokot, valamint e létesítményhez kapcsolódóan elkészül az új épületrész is, amely két szabványos kézilabdapályának ad helyet. Az itt megrendezésre kerülő jövőbeni mérkőzések kiszolgálása érdekében mobil lelátókkal is bővül majd a létesítmény. A munkálatok második ütemében a jelenlegi sportszálló helyén egy, a kézilabda akadémiát kiszolgáló kollégiumot építenek étteremmel, kiszolgáló egységekkel.

Cserna Gábor csütörtökön bejelentette: a karácsonyi ünnepek előtt az önkormányzat egyszeri, ötezer forintos támogatást biztosít a dunaújvárosi nyugdíjasoknak Fotó: Ady Géza

A beruházás keretében új parkolókat is létesítenek, amely a sporttelep más intézményeit, így jégcsarnokot és a futballstadion igényeit is kielégíti majd. Cserna Gábor arra is felhívta a figyelmet: a remélhetően 2019 szeptemberére elkészülő komplexum kulturális, közösségi rendezvényeknek (koncertek, hangversenyek, szalagavatók, előadások) is helyet ad majd, és továbbra is itt készülhetnek és játszhatnak a röplabdások és futsalosok is. A sajtótájékoztató zárásaként a polgármester közölte, idén karácsony előtt is számíthatnak az önkormányzat egyszeri, ötezer forintos támogatására a nyugdíjasok. E támogatást december 5-től kézbesíti majd a Magyar Posta. Tíz, helyben élő időskorúnak pedig személyesen adja át Cserna Gábor a támogatást az ünnepek előtti hetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában