A legszebbeket díjazták

2017.10.25. 19:46

Kihirdették a Virágos Dunaújvárosért verseny eredményét

Kihirdették szerdán a Virágos Dunaújvárosért verseny eredményeit a városháza C szárnyának rendezvénytermében. Az idei esztendőben immár 18. alkalommal rendezték meg a Virágos Dunaújvárosért versenyt.

Balla Tibor

Évről évre egyre többen csatlakoznak a pályázathoz, idén is 12 újat üdvözölhettek. Ebben az esztendőben 73 pályázó 85 pályázatot nyújtott be a 7 kategóriában. A különböző kategóriákban az első 3 helyezettet díjazták.

A díjátadó ünnepségen elsőként Petrovickijné dr. Angerer Ildikó, a főépítészi, építésügyi és környezetvédelmi osztály környezetvédelmi csoportvezetője köszöntötte az összegyűlteket. Annyi kulisszatitkot elárult, hogy a zsűri számára a legértékesebb kertek, erkélyek és ablakok azok voltak, amelyek egészen nyár végéig – amíg a zsűrizés folyamata zajlott – szépek maradtak. Idén a különdíjak különösen értékesek voltak, hiszen azokat ismerték el ezzel, akik éppencsak, hogy lecsúsztak az első helyről.

A díjakat Cserni Béla, a városüzemeltetési, környezetvédelmi és turisztikai bizottság elnöke adta át az arra érdemeseknek.

Az elismeréseket és az ajándékokat Cserni Béla, a városüzemeltetési, környezetvédelmi és turisztikai bizottság elnöke adta át a legszebben virágosító dunaújvárosiaknak Fotó: Zsedrovits Enikő

A „Legszebb virágosított intézményudvar/homlokzat/előkert” kategóriában az 1. helyezett a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság lett, a különdíjas a Hajléktalan Centrum – Útkeresés Segítő Szolgálat. A „Legszebb virágosított üzlet/vállalkozás/szervezet előkert/homlokzat” kategóriában 1. helyezett a Pak 9000 Bt. lett. A „Legszebb családi házas előkert” kategória győztese Katona Mihályné, a különdíjas Maczula Zoltán és Maradáné Kláll Edit. A „Legszebb lakosság által virágosított ablak/franciaerkély” kategóriában első helyezett Bogó Gáborné, a különdíjas Végh Lajosné. A „Legszebb lakosság által virágosított erkély” kategória győztese Dombrovszki Ferencné, különdíjban részesült Néveryné Hamar Ibolya, Zsoldos Mónika és Zsoldos Lászlóné. A „Legszebb közterületi lakossági virágláda” kategóriában 1. helyezett: Mészáros László lett. A „Legszebb közterületi lakossági előkert” kategóriában, a képzeletbeli dobogó tetejére Dudarné Doma Erzsébet állhatott, különdíjat Horváth Istvánné, Hosszú Józsefné, a Munkácsy Mihály utca 1-7. az Esze Tamás utca 13-13/a Társasház (Kollár Erzsébet) és Nemoda Józsefné kaphatott.

Azokat külön díjazták, akik tíz éve rendszeresen részt vesznek Fotó: Zsedrovits Enikõ

Az 5, illetve 10 éve hűségesen minden évben pályázókat is jubileumi díjjal köszöntötték, de nem maradtak ki a több mint 5 éve hűséges pályázók és az „első fecskék” sem. Ebben az évben is minden pályázónak a munkája elismeréséül oklevelet és ajándékot adtak át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában