Úszógála

2017.10.10. 10:30

Ússzunk ismét 24 órán át! Maratoni kihívás, amely összeköt

Október utolsó hétvégéjén ismét itt tempózik a város egyik legaktívabb jótékonysági programja, az immáron XI. alkalommal jelentkező 24 órás Úszógála. A részvétel kötelező!

Fotó: illusztráció

Immáron XI. alkalommal csobbannak majd medencébe a dunaújvárosi 24 órás úszógála résztvevői. Az országos szinten is elismert seregszemlére eddig 15 csapat több mint 290 versenyzője regisztrált. Egy hely még kérdőjeles, tehát, aki csapatot toborozna, annak ideje cselekedni. Az idei monstre úszómaraton legfontosabb információit az esemény ötletgazdája és mindekori főszervezője, Szalontai Károly osztotta meg lapunkkal. A szervezői csapat részben kicserélődött, ám továbbra is maradandó élményt kínálnak minden résztvevő úszónak, akik egyben egy jótékonysági akció sikeréért is tempózhatnak majd. Maratoni kihívás – amely összeköt.

Szalontai Károly, az úszógála főszervezője Fotó: ZsE

- A szervezőcsapat részben átalakult, de bízom abban, hogy ismét egy remek gálát sikerül rendeznünk. Az előre meghirdetett 16 helyből már 15 elkelt, a maradék egy kiadó pozícióra is többen pályáznak, tehát nem aggódunk. Ha a teljes létszám összejön, akkor ismét belevágunk egy rekordkísérletbe. Kiemelném, hogy ezúttal is remek zenés programot állítottunk össze, fellép majd efka zenekar mellet például a Gárdonyi iskola tánccsoportja és a rácalmási western tánccsapat is. A jótékonysági akció részletei sem változtak, most is egy-egy forint jár majd a Jószolgálati Otthonnak és a Móra iskolának. Tíz éven át volt versenybírónk László Dezső, aki idén hunyt el, tiszteletére egy kis megemlékezést is tartunk. Összességében elmondható, hogy a kemény mag megmaradt, ám új jelentkezőink is vannak. Ajkáról, a fővárosból, Egerből és Tatáról is érkeznek majd az uszodába. Ráadásként egy új játékot is meghirdetünk: „Hozz egy labdát” címmel, az úszómaraton végén ezeket felajánljuk majd egy helyi oktatási intézménynek – mondta el Szalontai Károly főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában