Dunaújváros hírét viszi

2017.10.28. 14:00

Országosan a legjobbak között! Jó tanuló, jó sportoló díjat kapott Szabó Kornél

Cserna Gábor köszöntötte tegnap Szabó Kornélt, az egykori Dózsa iskolás tanulót, aki kiérdemelte a Jó tanuló – jó sportoló címet. 

Szabó Szabolcs

a

Cserna Gábor polgármester köszöntőjében kifejtette, az utóbbi években számos tehetséges, Dunaújváros hírnevét öregbítő diákot köszönthetett, ám Szabó Kornél teljesítménye e népes mezőnyből is kiemelkedik, hiszen egy országos pályázat keretében sikerült elhódítania a Jó tanuló – jó sportoló címet. A városvezető kiemelte, Kornél teljesítménye remek példa lehet a dunaújvárosi ifjúság számára. A fiatalember lapunknak elmondta, szülőfalujában, Nagykarácsonyban kezdte meg általános iskolai tanulmányait, amelyet a felső tagozatban már a dunaújvárosi Dózsa iskolában folytatott.

Fotó: Ady Géza

A testnevelő tanárként dolgozó édesanyja, Szabóné Vida Andrea biztatására kezdett el röplabdázni a Dunaferr SE kötelékében és hamar korosztályának egyik legjobbja lett. Kornél jelenleg a neves kecskeméti Bólyai gimnázium tanulója, sportpályafutását pedig az alföldi városban is folytatja a helyi egyesület gyermek- és serdülő-csapataiban. Cserna Gábor egy szép órával ajándékozta meg a tehetséges fiatalembert, akinek további tanulmányi és sportsikereket kívánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában