Pincelátogatás

2017.10.12. 11:00

Nyit a Borklub Pentelén!

DUNAÚJVÁROS A Pentele Baráti Kör égisze alatt 2011 őszén gyűlt össze először a borbarát klub. Kedden este immáron a hetedik évadját indította útjára a közel félszáz tagot számláló önkéntes szerveződés.

Balla Tibor

borklubos FOtó: Zsedrovits Enikõ

A találkozó kezdetén Gulyás Győző szólt a klubtársakhoz, praktikus tanácsokat osztva meg a 2017. évi szőlőtermésről, az időjárásról szőlőkezelésről, mustról. Egy kedves ceremónián díszoklevelet adtak át az ÖÉKKBSz (Örökké Éhes KözKatonák Bajtársi Szövetsége) tagjai. Főszakács Matlag Attilának, a „Gulyáságyú rend” dicső lovagjának a „Fakanálból épített kereszt, piros fedővel és merőkanállal” kitüntetést adományozták.Persze komoly dolgokról is szó esett, sőt, jellemzően csak azokról. Miután Kondor László kiosztotta a borbetegségekről, borhibákról szóló gyűjtését, megszavazták a Pentele Baráti Kör borklubjának tervezett időpontjait és programjait. Ennek alapelve szerint a találkozókat októbertől következő év márciusáig minden hónap második keddjén 17.30 órakor a Pentele Klubházban tartják. A klubhoz bárki csatlakozhat, aki osztja érdeklődési körüket. A jövőben lesz pincelátogatás, Márton-napi vigasság ludaskásával (Kondor László, Matlag Attila kezei alól), és más hasonló izgalmas elfoglaltságok.

Tízféle bolti rosé bort kóstoltak meg és értékeltek a szakmai alapon Fotó: Zsedrovits Enikő

Tízféle rosé bort kóstoltak, és értékeltek színe, tisztasága, illata, zamata alapján. Mindezt pontozólapon rögzítették. Ez alapján kapja meg az adott bor az arany, ezüst, bronz minősítést, netán csak egy oklevelet. A legjobbnak pedig a nagy arany dukál. A témák között szerepel majd a jó pálinka titka, házi borverseny, borkészítés professzionális keretek között, felkészülés a szőlőbeli munkákra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában