Mozi

2017.10.05. 11:30

KineDok: őszi filmzóna Dunaújvárosban

DUNAÚJVÁROS SzerdaKineDok: őszi filmzóna este ismét megkezdte őszi vetítéssorozatát a Kortárs Művészeti Intézet védőszárnyai alatt üzemelő KineDok.

Szabó Szabolcs

Gergő Marcell, a Káin gyermekei című film rendezője

Forrás: MTI

Kezdésként némi ismétlés, mint arról már több alkalommal is beszámoltunk: a KineDok egy teljesen új nemzetközi közösség, és egyben egy egyedi filmklub, alternatív filmterjesztői platform, amely kapcsolatot teremt a kreatív dokumentumfilmek készítői és nézői között. Több tucat gondolatébresztő kelet- és közép-európai dokumentumfilmet vetítenek országonként több mint 25 helyszínen. A vetítőbázisok között van a Kortárs Művészeti Intézet, ahol szerda este, a norvég David Alrak Holdséta Nagyapával című filmjével kezdődött az immáron második őszi évad is. A mozi előtt az érdeklődők megtekinthették Brückner János Végletes jelenlét című önálló kiállítását.


Gergő Marcell, a Káin gyermekei című film rendezője
Forrás: MTI

A KineDok sorozatában ez évben még két film várja a közönséget a Kortársban. November 8-án, a lengyel Agnieszka Zwiefka A csend királynője című dokumentumfilmje, valamint december 6-án a magyar Gergő Marcell Káin gyermekei című moziját vetítik majd. A Káin gyermekei az 1984-ben Bebukottak című dokumentumfilm gyilkosságért elítélt fiatalkorú főszereplőinek felkutatására és megszólaltatására vállalkozik. A ingyenesen látogatható vetítések 18 órakor kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában